Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.
Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, primele semne de aşezări omeneşti datând din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.).
Prima atestare documentară datează din anul 1324, când saşii răsculaţi împotriva regelui Carol Robert al Ungariei s-au refugiat în interiorul cetăţii, Castrum Kuholm.
Documente din secolul al XV-lea menţionează cetatea ca fiind un important centru comercial şi meşteşugăresc, cu 12 bresle. Cetatea a servit de-a lungul timpului ca fortificaţie, dar şi refugiu pentru populaţia ce locuia dealurile şi valea din împrejurimi, aşezarea ei fiind strategică: la îmbinarea drumurilor ce făceau legătura între Transilvania, Moldova şi Ţara Româneasca prin pasurile sud-estice.
Cetatea Rupea, ridicata pe Dealul Cohalmului, dominând de sus oraşul, a fost construită şi extinsă în secolele XIV-XVII, ca cetate şi refugiu pentru satele din împrejurimi.
În prezent este în stadiu de ruină.
Cetatea Rupea este situată la 50 km de Braşov, construită pe un masiv de bazalt, în zona rezervaţiei geologice Dealul Cohalm - "Bazaltele de la Rupea".
Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.