Antena 3 CNN Be EU Problemele pe care românii le pot reclama la Parlamentul European. Lorant Vincze: "Din păcate, din România nu vin multe petiţii"

Problemele pe care românii le pot reclama la Parlamentul European. Lorant Vincze: "Din păcate, din România nu vin multe petiţii"

Românii care simt că nu sunt ascultaţi de autorităţile de la noi pot face petiţii la Parlamentul European, pe domenii de interes comun.

Problemele pe care românii le pot reclama la Parlamentul European. Lorant Vincze: "Din păcate, din România nu vin multe petiţii"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2024   •   10:10

"Mediul este o zonă de unde pot veni petiții și vin multe. Evident. 

Și au fost mulți cei care n-au fost mulțumiți cu traiectoria unor autostrăzi, defrișări de păduri, zone industriale, poluatoare și așa mai departe", a spus Lorant Vincze, europarlamentar din România, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

"Din păcate, din România nu vin prea multe petiţii.

Atunci când vin, de la noi se reclamă probleme legate de mediu, probleme sociale, parentalitatea unor copii care trăiesc în alte ţări decât România, cele legate de folosirea limbii materne, educaţie, parcarea camioanelor.

Românii trebuie să ştie că pot face o petiţie când un cetăţean simte că nu e ascultat de autorităţile din România pe o tematică europeană şi care e general valabilă şi pentru alte state din UE. Atunci poate formula o petiţie la Parlamentul European", a explicat Lorant Vincze.

De asemenea, se pot reclama chestiuni legate de mediu, autostrăzi, defrişări de păduri, urşi.

Ce nu intră în zona petiţiior pe care românii le pot depune la PE sunt cele legate de repararea gardului comun cu vecinul, creșterea pensiilor, a salariilor sau chestiuni legate de taxare.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close