Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă: "Directiva pentru calitatea aerului este o reuşită. Oamenii pot merge în instanţă, dacă se îmbolnăvesc de la poluare"

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă: "Directiva pentru calitatea aerului este o reuşită. Oamenii pot merge în instanţă, dacă se îmbolnăvesc de la poluare"

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a vorbit, în cadrul unui interviu Be EU cu Sabina Iosub, despre activitatea din acest mandat, în Parlamentul European.

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă: "Directiva pentru calitatea aerului este o reuşită. Oamenii pot merge în instanţă, dacă se îmbolnăvesc de la poluare"
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2024   •   11:59

"A fost cel mai productiv mandat, după mine, în termeni de legislaţie. Apropo, sunt singurul verde din România în Parlamentul Europen şi singurul candidat din zona verde, progresistă.

Ce a realizat Parlamentul European? A realizat multe. Astăzi votăm directiva pentru calitatea aerului. Ce presupune? Oamenii, ca mine, de exemplu, că eu am un ast bronşic, pot să meargă în judecată, dacă se îmbolnăvesc de la poluare.

Am stat multe zile în stradă, în Bucureşti şi este poluare horror, dacă mergi pe stradă. Nu numai în Bucureşti, şi în Cluj, chiar şi în oraşe ca Braşov sau în Timişoara, Iaşi, Ploieşti. Este o mare problemă. Oamenii se îmbolnăvesc, incidenţa de cancer din România, oamenii trăiesc mai puţin în România, cu vreo 10 ani mai puţin ca occidentalii. Asta mă preocupă", a spus Nicu Ştefănuţă, europarlamentar.

"Directiva pentru calitatea aerului este o reuşită"

"Directiva pentru calitatea aerului este o reuşită, legea pentru refacerea naturii care zice să nu mai tăiem spaţii verzi în oraşe este o reuşită. Ţin foarte mult la tot ce s-a făcut în privinţa pădurilor, faptul că e acea trasabilitate că trebuie să ştim orice bucată de lemn de unde vine, dacă are certificat de producţie, ca să nu mai tăiem lemn aiurea. Toate celelalte ce au de-a face cu economia circulară. La noi se pot face şi bani mulţi din noua economie verde.

Toată lumea crede că politica asta e doar ecologistă, dar nu e ecologistă, e şi economică. Avem o multinaţională în domeniul deşeurilor. Avem în IT şi în deşeuri. Deci putem face bani, se pot naşte joburi verzi, să zicem aşa, care sunt mult mai interesaţi de sustenabilitate", a mai declarat Nicu Ştefănuţă.

Be EU, live din Parlamentul European

Europarlamentarul Nicu Stefanuta, despre activitatea din acest mandat.

Publicată de Be EU pe Miercuri, 24 aprilie 2024

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close