Antena 3 CNN Be EU Paolo de Castro, europarlamentar italian, despre reducerea utilizării pesticidelor în UE: ”Trebuie să creștem procesul de tranziție ecologică cu 50% până în 2030”

Paolo de Castro, europarlamentar italian, despre reducerea utilizării pesticidelor în UE: ”Trebuie să creștem procesul de tranziție ecologică cu 50% până în 2030”

Paolo de Castro, europarlamentar italian, a vorbit în cadrul emisiunii ”Be EU”, despre noua propunere de reducere a utilizării pesticidelor în Uniunea Europeană.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2024   •   11:10

În prezent, Comisia Europenă lucrează la o nouă propunere de reducere a utilizării pesticidelor în întreaga Uniune.

După protestele fermierilor, planul de înjumătățire a utilizării acestor substanțe chimice până în 2030, ca parte a "Green Deal", a fost abandonat.

Europarlamentarul Paolo de Castro susține că se dorește ca până în 2030 să crească procesul de tranziție ecologică cu 50%.

”Noi promovăm foarte mult partea ecologică a acestei politici. În același timp, Comisia pregătește multe și diferite legislații noi pentru a crește procesul de tranziție ecologică, ca să vă dau doar câteva exemple, pentru a bloca utilizarea pesticidelor.

Trebuie să creștem procesul de tranziție ecologică cu 50% până în 2030, să includem în industrie emisile animalelor, care nu sunt ceva industrial, sunte animale de fermă, și să creștem legea de refacere a naturii.

”Trebuie să creștem procesul de tranziție ecologică cu 50% până în 2030”

Așa cum, știți, fermierul gândește: deci am distrus natura și acum trebuie să reconstruim. Sunt absolut de acord că trebuie să urmăm procesul de tranziție ecologică, dar trebuie să facem acest proces împreună cu fermierii noștri, nu împotriva fermierilor noștri.

Trebuie să menținem competitivitatea fermierilor noștri și, în același timp, să facem un proiect pentru a face această competitivitate împreună cu o abordare mai durabilă. Avem nevoie de inovație. Avem nevoie de sprijin în ceea ce numim agricultură de precizie.

Toate aceste lucruri sunt disponibile. Dar avem nevoie de un proiect. Nu trebuie să spunem doar "fermieri, reduceți produsele chimice". Toată lumea vrea să le reducă.

Întrebarea este cum. Cum putem să reducem produsele chimice dacă nu le oferim fermierilor soluția genetică, soluții inovatoare, toate alternativele concrete la produse chimice”, a declarat europarlamentarul italian Paolo de Castro, în cadrul emisiunii Be EU.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close