Update 11.40 - Drumurile naţionale din Giurgiu au fost deblocate. La această oră, potrivit informaţiilor furnizate de Comandamentul Central de Iarnă, mai sunt închise următoarele drumuri naţionale:
- DN22 Râmnicu Sărat - Brăila (Buzău)
- DN22A Cataloi - Nalbant
- DN22F Izvoarele - Nalbant (Tulcea)
- DN2L Tişiţa - Panciu
- DN23A Milcovul - Ciorăşi
- DN23B Măicăneşti - Ciorăşti
- DN2M Focşani - Odobeşti
- DN23 Focşani -Măicăneşti
- DN2N Dumbrăveni - Bogza (Vrancea)
Update 10.40 - Traficul rutier a fost reluat, marţi dimineaţă, pe DN 23 Focşani-Vulturu, după ce timp de câteva ore mai multe autoturisme şi autotrenuri au rămas înzăpezite, pentru deblocarea acestora fiind nevoie de intervenţia armatei.
Circulaţia rutieră pe 13 drumuri naţionale din judeţele Giurgiu, Buzău, Tulcea şi Vrancea este întreruptă, marţi dimineaţă, din cauza zăpezii, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit Agerpres.
Drumurile naţionale cu traficul întrerupt sunt:
- DN5A Isvoarele - Mironeşti (Giurgiu)
- DN22 Râmnicu Sărat - Brăila (Buzău)
- DN22A Cataloi - Nalbant (Tulcea)
- DN22D Horia - Ciucurova (Tulcea)
- DN22F Nalbant - Izvoarele (Tulcea)
- DN2L Tişiţa - Panciu (Vrancea)
- DN23A Milcovul - Ciorăşti (Vrancea)
- DN23 Focşani - Măicăneşti (Vrancea)
- DN23B Măicăneşti - Ciorăşti (Vrancea)
- DN2M Focşani - Odobeşti (Vrancea)
- DN2D Focşani - Boloteşti (Vrancea)
- DN24 Tişiţa - Cosmeşti (Vrancea)
- DN2N Dumbrăveni - Bogza (Vrancea)
Pentru prevenirea unor accidente rutiere, conducătorii auto trebuie să reducă viteza de deplasare în zonele precizate precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora.
De asemenea, şoferii trebuie să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire, să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic.
În plus, trebuie să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor.
Pentru deszăpezire acţionează 682 de persoane din partea autorităţilor publice locale, cu 420 de mijloace de intervenţie.