Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Cele șapte tipuri de oameni care ne fac viața grea. Lidia Fecioru: "Dacă era vreunul din ăsta în viața mea, aveam vreo 15 ani de pușcărie la activ!"

Cele șapte tipuri de oameni care ne fac viața grea. Lidia Fecioru: "Dacă era vreunul din ăsta în viața mea, aveam vreo 15 ani de pușcărie la activ!"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit în emisiunea "Adevăruri ascunse" despre cele șapte tipuri de oameni care, prin comportamentul lor, le fac celorlalți viața grea sau imposibilă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mar 2024   •   19:00

Tipologiile variază de la "bârfitori" la "perfecționiști" iar influența lor într-o relație conjugală sau de amiciție este, întotdeauna, toxică.

"Sunt șapte oameni care ne fac viața mai grea, dar avem posibilitatea să nu-i avem. Poate că avem un prieten care e mai într-un fel. Dar este prietenul nostru, îl acceptăm așa cum este, deși știm că are această meteahnă, una din metehnele pe care o să le spunem. Și noi n-avem ce face. Însă sunt celelalte persoane sau împrejurări de care noi ne putem lipsi oricând, pentru că n-avem chef sau n-avem răbdare să-i suportăm", a arătat Lidia Fecioru, înainte de a prezenta cele șapte categorii:

1. "Narcisiștii. Nu doar că vor ei doar să fie eroii propriei lor povești sau ai propriilor vieți.  Ei vor să fie și eroii vieții tale, și eroii poveștilor tale. Adică vor să dețină  controlul. Dacă vedem că avem un partener de viață cu aceste trăiri narcisiste, este foarte greu de gestionat această relație. Dacă 'meriți' să meriți să fii în filmul ăsta sau nu, este doar alegerea fiecăruia. Pentru că e foarte greu trăit cu el: el este buricul pământului și, la revedere! Ceilalți nu contează, nu exiști." 

2. "Oamenii cu energii negative. Indiferent cât am vrea noi să ne îndepărtăm de persoane cu energii negative, întotdeauna vor fi lângă noi persoane care sunt în felul ăsta. Ei sunt tot timpul cu chestii critice. Adică tot ce faci, poți să faci excepțional, dar (ei spun) 'bă, e bine ce ai făcut, dar știi că aici ar trebui să schimbi'. Orice ai spune, orice ai face, nu e bine. Și dacă încerci să-i spui ceva, el tot pe nu îl va pune în față.

Adică, vrei să-i dai un sfat cu privire la un doctor, sau cu privire la o chestiune oarecare, nu contează. Iar persoana respectivă îl ia pe nu în brațe. Dar, după ce trec două zile, vine și spune: 'ai avut dreptate, îmi pare rău că nu mi-am luat rochia aia de care mi-ai zis tu'. Dar când i-ai zis tu, a spus 'nu, dragă, nu-mi place, nu vezi că...' Bine, dacă-ți pare rău, du-te la magazin și cumpără-ți-o. Cu siguranță, e bine să te ții departe de acești oameni și de atitudinea lor negativă. La un moment, te lasă nervii și nu mai vrei. Adică preferi să nu-i mai spui nimic, să nu ai o conversație cu persoana respectivă."

Lidia Fecioru: "Manipulatorii te fac să n-ai încredere în tine, bârfitorii trăiesc doar din zvonuri"

3. "De foarte multe ori, există cealaltă parte: manipulatorii. Cu manipulatorii e o situație dezastruoasă. Vorbim de o persoană care-ți ignoră în repetate rânduri limitele și încearcă tot timpul să te comande, să te convingă că așa e bine, cum spune el. Este destul de obositor și întotdeauna va încerca să manipuleze în toate formele: indiferent de informații, indiferent de situație va manipula. Te va face pe tine să n-ai încredere în ceea ce tu știi foarte bine. Nu ai nevoie de așa ceva în viața ta. Simplu."

4. "Vampirii energetici. Vampirii energetici au mereu nevoie de atenție. Au nevoie tot timpul de ajutor și ei în schimb nu oferă niciodată niciun sprijin. Dacă recunoști un asemenea om împrejurul tău, permite-ți luxul să-i duci lipsa."

5."Competitorii toxici. Pentru ei, viața este, tot timpul, un concurs. E greu să ții pasul cu acești oameni pentru că vor în permanență să demonstreze că sunt cei mai buni. În orice, nu contează. Și o ciorbă, dacă ai făcut-o și este nemaipomenită, ei vor spune: 'eu am făcut ieri una și mai bună'. La ei, totul trebuie să fie 'brici'."

6. "Bârfitorii. Îi avem tot timpul în preajmă. Și noi poate că ne surprindem câteodată bârfind. Eu, când mă surprind că am tendința, îmi dau peste 'vorbă' imediat. Adică, mai opresc. Să ne înțelegem: acești oameni nu se hrănesc decât din zvonuri.

Una e să bârfim, să te bârfesc eu pe tine cu o prietenă de-a mea, că 'ce mișto ești tu, ce rochie mișto ai, ce bărbat ai'. Și alta să spun: 'bă, tu ai auzit că....am auzit eu un zvon, că Lidia Fecioru e nu știu cum, că Mihai Voropchievici e nu știu cum', asta, deși nu-i cunoști, nu ești în temă, habar nu ai. Când începi să spui zvonuri și conflicte închipuite și mai pui și de la tine, când ai un om dintr-ăsta -ăsta care îl simți o dată că a bârfit, a doua oară pune-i călușul în gură și trimite-l la naiba."

Lidia Fecioru: "Dacă aveam un 'perfecționist' din ăsta în viața mea, aveam 15 ani de pușcărie la activ"

7. "Perfecționiștii. Pentru acești oameni, nimic nu este suficient de bun. Eu cred că dacă aș fi avut vreodată în viața mea un bărbat perfecționist din ăsta, aveam și vreo 15 ani de pușcărie la activ. Sincer, vă spun, nu cred că poți să suporți genul ăsta. E crunt. Și nici cu o femeie nu mi-e rușine. Adică, și femeile care sunt perfecționiste sunt un dezastru. 

Ce se întâmplă: în sinea lor, e nu sunt atât de perfecționiști, dar cer perfecțiune de la ceilalți din jurul lor. Adică, ei fac un lucru foarte rar. Poate că îl fac perfect, dar ce le cer celorlalți este un dezastru. Și atunci, valea!

Avem și vom avea posibilitatea să ne alegem prietenii. Doar părinții și rudele nu poți să ți le alegi. În rest, celelalte lucruri le putem alege, le putem trece prin sită, ne putem detașa. Că, până la urmă, singur îți pui în farfurie", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la "Adevăruri ascunse".

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close