Antena 3 CNN Actualitate Ziua Poliţiei Române sărbătorită cu proteste în faţa sediului MAI: "Suntem minţiţi"

Ziua Poliţiei Române sărbătorită cu proteste în faţa sediului MAI: "Suntem minţiţi"

În timp ce sindicatele de poliție au protestat pentru deblocarea pensiilor, Ministerul Afacerilor Interne își prezintă noile dotări pentru Brigada Rutieră.

Ziua Poliţiei Române sărbătorită cu proteste în faţa sediului MAI: "Suntem minţiţi"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2023   •   17:02

Ministrul Lucian Bode s-a dus la festivitățile din Parcul Herăstrău, de Ziua Poliției, unde au fost etalate zeci de autoturisme de lux pentru Brigada Rutieră.

Această achiziție a ajuns însă sub ancheta DNA și a Parchetului European și a stârnit totodată nemulțumirea sindicaliștilor.

Polițiștii sunt nemulțumiți deoarece primesc mai puțini bani decât prevede legea, iar acest lucru, spun ei, duce inevitabil la o problemă de personal.

Angajații mai spun că admiterea pentru Academia de Poliție este sub un candidat pe fiecare loc, iar meseria de polițist este din ce în ce mai puțin atractivă.

"Suntem mințiți că suntem pe grila de salarizare, deși salarizare a legii 153 a salarizării polițiștilor nu este aplicată în integralitate. Suntem cu două tranșe în urmă la nivelul 2018. Şi chiriile polițiștilor, deplasarea polițiștilor, recuperarea sumelor sunt restante din urmă cu 4-5 ani", spune un bărbat.

"Este important să vii aici în rândul oamenilor din poliția din penitenciare și din armată, să vezi care sunt nemulțumirile legate de acest cartof fierbinte care se cheamă pensiile militare" mai spune cineva.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Angajații din Ministerul Afacerilor Interne au protestat chiar de Ziua Poliției la ușa instituției, dar Lucian Bode era ocupat cu festivitățile din Parcul Herăstrău cu prilejul aniversării a 201 ani de la înființarea Poliției Române.

Întrebat despre achiziția BMW-urilor care a ajuns în atenţia DNA, Lucian Bode a spus:

"Titularul acestui contract este Poliția Română. Poliția Română a dat toate explicațiile opiniei publice prin intermediul dvs. cu privire la această achiziție.

De asemenea, au pus la dispoziția tuturor instituțiilor abilitate care au solicitat acest lucru documente cu privire la această achiziție", a spus Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Oamenii prezenți la manifestație au o părere bună despre noile mașini ale Poliției Rutiere și cred că vor impune astfel mai mult respect în fața șoferilor.

"Frumoase văd că sunt și puternice. Clar impune respect", spune cineva

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close