Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea a făcut ravagii în țară: străzi inundate, case distruse | ”În 42 de ani, e prima oară când văd așa ceva. Mi-a distrus tot”

Vremea rea a făcut ravagii în țară: străzi inundate, case distruse | ”În 42 de ani, e prima oară când văd așa ceva. Mi-a distrus tot”

Ultima zi de vacanţă a românilor a fost un coşmar pe drumul de întoarcere. Ploile torențiale au făcut ca timpul petrecut în coloană să pară mult mai lung și mai greu de suportat. În Sinaia, o furtună de câteva minute a inundat principalul bulevard, iar pompierii au intervenit rapid pentru evacuarea apei. În Baia Mare, o casă a luat foc după ce a fost lovită de trăsnet.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2024   •   09:28

La Sinaia, bulevardul principal a fost inundat după ploaie torențială. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stingere pentru evacuarea apei de pe străzi.

Și în localitatea Vâlcăneşti din Prahova trei maşini au fost luate de viitură, iar casele oamenilor au fost distruse de apa care a inundat gospodăriile.

”A fost rău, să știți, foarte rău. Ori eu unde sunt singură, m-am speriat. A venit gârla până la dig acolo”, a mărturisit o femeie.

”A fost pur și simplu un potop de ploaie, rupere de nori. Din Dealul Măgura s-a pornit și după 15 ore încă nu s a topit gheața, gheață de 5-7 cm, covor de gheață în luna mai, în ziua de Paște. Cred că au fost șapte gospodării afectate”, a spus Adrian Manole, primar Vâlcănești.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea mai multe imagini cu dezastrul cauzat de vremea extremă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”A venit dintr-odată... Soare, frumos, cald și dintr-odată o negură și uitați dezastrul. Mi-a fost afectată toată gospodăria, curtea, pomi fructiferi, tot, absolut tot.

E prima oară în 42 de ani”, a spus un bărbat.

Acum, locuitorii din Vâlcăneşti încearcă să recupereze ce se mai poate.

Vremea a fost extrem de capricioasă şi în Judeţul Suceava. În zona Dolhasca a fost emis un mesaj RO Alert, dupa ce a cazut grindină. 

După o ploaie torențială de 10 minute, acoperișul unei case din Baia Mare a fost cuprins de un incendiu, în urma unui trăsnet puternic.

Incendiul a fost stins de echipajele de pompieri trimise de urgenţă, însă misiunea a fost îngreunată din cauza hidranţilor care nu aveau suficientă presiune. Nicio persoană nu a fost rănită.

×
Subiecte în articol: vreme extrema grindina ploi torentiale
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close