Antena 3 CNN Actualitate Staţiunea Mamaia, invadată de mormane de alge: ''Am strâns 3.000 de tone!''

Staţiunea Mamaia, invadată de mormane de alge: ''Am strâns 3.000 de tone!''

În Mamaia, doar norocul le garantează turiştilor o vacanţă reuşită. Cei care plătesc mii de lei pentru cazare în condiţii de lux ajung să facă plajă printre alge, câini comunitari şi vânzători ambulanţi. Sunt detaliile pe care hotelierii le omit în ofertele de prezentare şi care pot ruina vacanţa oricui. Cetăţeanul C vă prezintă staţiunea Mamaia, cel mai aglomerat loc de pe litoralul românesc, acolo unde o vacanţă reuşită este ca un câştig la loterie.

Staţiunea Mamaia, invadată de mormane de alge: ''Am strâns 3.000 de tone!''
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    17 Iul 2020   •   19:30

În plin sezon estival, algele au invadat malul, iar turiştii sunt nevoiţi să facă plajă într-un peisaj dezgustător.

''E foarte scârbos, aiurea la picioare, dar n-avem încotro. Am plătit bilet, stăm la mare cinci zile. Ce fac? Nu intru în apă că sunt alge? Putea să fie ceva amenajat'', spune o turistă.

Angajaţii firmelor care administrează sectoarele de nisip duc o luptă cu morile de vânt. Ce curăţă într-o oră, se acumulează la loc imediat.

Autorităţile recunosc, nu pot face faţă fenomenului. De zece ani, litoralul nu a mai cunoscut aşa invazie de alge.

Fenomenul algal din Mamaia a prins o amploare care ne-a surprins pe toţi. Colegii mei chiar îmi spuneau că de zece ani n-au mai văzut aşa ceva. Nu avem în momentul de faţă ce să facem. În continoare, curenţii şi valurile nu sunt potrivnice. Săptămâna trecută cred că am strâns undeva la 3.000 de tone'', a spus Bogdan Bola, directorul ABDAL.

Turiştii sunt prinşi la mijloc. Au plătit mii de lei pentru un sejur de câteva zile, doar ca sa nu poată intra în apa mării.

Este faţa urâtă a staţiunii Mamaia, pe care managerii multor hoteluri se chinuie cu greu să o schimbe. Au făcut investiţii majore în perioada pandemiei, iar acum aşteaptă turişii. Sunt oferte şi reduceri majore pentru a îi determina pe oameni să le calce pragul.

În acest weekend, pe întreg litoralul sunt aşteptaţi peste 100.000 de turişti. Cei mai mulţi şi-au rezervat camere în staţiunea Mamaia.

×
Subiecte în articol: alge Mamaia Cetățeanul C
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close