"Am găsit, de asemenea, fragmente precum geamuri, folii de aluminiu şi perne de scaun", a declarat pentru AFP ministrul malaysian al Transporturilor Liow Tiong Lai, precizând că se referă la scaune şi hublouri de avion.
Noile descoperiri au fost făcute pe insula franceză Réunion, în largul Oceanului Indian, în cadrul căutărilor epavei avionului Boeing 777 care efectua zborul Malaysia Airlines 370 (MH370), precizează site-ul.
Malaysia a anunţat joi că fragmentul de avion găsit pe Insula Réunion provine de la Boeingul dat dispărut în urmă cu 17 luni - o primă probă că avionul s-a prăbuşit în Oceanul Indian, alimentând speranţa rezolvării uneia dintre cele mai mari enigme ale aviaţiei.
Însă familii ale unor victime chineze au afirmat joi că se îndoiesc serios de "certitudinile" pe care le are Kuala Lumpur.
Într-un comunicat redactat de mână şi difuzat pe reţele de socializare în numele "tuturor apropiaţilor pasagerilor MH370", aceste familii "cer" ca un reprezentant "de rang înalt" al Guvernului malaysian să vină să le întâlnească la Beijing, pentru a le "furniza explicaţii".
La rândul lor, autorităţile australiene, care conduc operaţiunile internaţionale de căutare a avionului - care a decolat pe 8 martie de la Kuala Lumpur către Beijing cu 239 de persoane la bord - s-au declarat din nou convinse că efectuează căutări în locul potrivit.
Descoperirea fragmentului de aripă "pare să arate că avinul s-a prăbuşit aproximativ acolo unde credem că s-a prăbuşit, iar asta arată pentru prima dată că suntem poate un pic mai aproape de rezolvarea acestui mister descurajator", a declarat joi premierul australian Tony Abbott.
Câteva ore de analize au fost suficiente ca experţii care s-au întâlnit într-un laborator militar, în apropiere de Toulouse, în sud-vestul Franţei, să confirme că fragmentul de aripă - un flaperon - adus de ocean pe ţărmul Insulei Réunion a parcurs în derivă câteva mii de kilometri din locul în care s-a prăbuşit avionul, a declarat premierul malaysian Najib Razak la Kuala Lumpur.
Parchetul din Paris, care anchetează deoarece patru dintre victime sunt francezi, s-a arătat prudent, evocând "dovezi foarte puternice" potrivit cărora fragmentul - pe care experţii îl examinau în în continuare joi - provine de la Boeingul 777 Malaysia Airlines care efectua zborul MH370.