Antena 3 CNN Actualitate Milioane de sticle de apă "de lux", contaminate cu o bacterie de origine fecală

Milioane de sticle de apă "de lux", contaminate cu o bacterie de origine fecală

O bacterie de origine fecală a fost descoperită în una din sursele unui brand de lux de apă. Milioane de sticle au fost neconforme.

Milioane de sticle de apă "de lux", contaminate cu o bacterie de origine fecală
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    25 Apr 2024   •   09:03

Compania Perrier a fost obligată să distrugă două milioane de sticle de apă după ce o bacterie de origine fecală a fost descoperită în una dintre sursele sale din Gard, sudul Franței.

Potrivit Nestlé, mai multe loturi de sticle, echivalentul a câteva sute de paleți, au fost retrase de pe piață și distruse. Deși compania nu a specificat natura contaminării, a asigurat consumatorii că toate sticlele rămase pe piață sunt sigure pentru consum.

Această situație vine în contextul în care grupul Nestlé, care deține Perrier, a fost anterior acuzat de tratare neconformă a altor mărci de apă, printre care Vittel, Contrex și Hépar, precum și Perrier. Nestlé a atribuit apariția abaterii microbiologice punctuale ploilor foarte abundente din timpul furtunii Monica, care a lovit sud-estul Franței în martie.

Sursa de apă din Vergèze, lângă Nîmes, care furnizează apă pentru marca Perrier încă din 1903, este acum supusă unei supravegheri consolidate la cererea autorităților. Funcționarea acesteia va fi reluată sub controlul autorităților la momentul oportun, a declarat Nestlé.

Compania a fost sub presiune încă de la sfârșitul lunii ianuarie, după ce a recunoscut că a utilizat tratamente interzise pentru a menține calitatea unor mărci. Începând cu aprilie, Perrier a intensificat supravegherea forajelor sale franceze sub controlul autorităților.

Această situație a determinat Senatul francez să lanseze o misiune parlamentară de informare pe 11 aprilie, care își propune să investigheze eșecurile statului în controlul producătorilor de apă îmbuteliată, după suspendarea unor surse de apă în regiunea Vosges anul trecut, potrivit euronews.com.

×
Subiecte în articol: ape contaminate
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close