Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: ”Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: ”Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că ajutorul de restructurare TAROM a fost aprobat de Comisia Europeană.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: ”Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM”
Sursa foto: Facebook | Partidul Social Democrat
de Roxana Mihăiescu    |    29 Apr 2024   •   15:53

În cursul zilei de astăzi, Comisia Europeană a aprobat ajutorul de restructurare TAROM.

Potrivit ministrului Transportului, valoarea maximă a ajutorului este de peste 95 de milioane de euro.

”Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM! Valoarea acestuia este de maximum 95,26 milioane euro din care 49,53 milioane euro reprezintă ajutorul individual de salvare acordat în anul 2020 (la care se adaugă dobânzile aferente).

Vreau să mulțumesc reprezentanților Comisiei Europene că au decis să sprijine TAROM, unul din cele mai vechi branduri din industria aviatică europeană”, a anunțat ministrul Sorin Grindeanu pe Facebook.

De asemenea, Sorin Grindeanu a mai menționat că, prin intermediul acestui ajutor, TAROM va înnoi flota de aeronave, precum și optimizarea destinațiilor și politicii comerciale.

Acești bani vor fi folosiți și pentru aplicarea unor soluții pentru eficientizarea activităților de mentenanță a aeronavelor, digitalizarea companiei și îmbunătățirea mediului IT, inclusiv a programelor de distribuție bilete și acoperirea deficitului de lichiditate pentru anul 2024.

Material susţinut de PSD


 

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close