Antena 3 CNN Actualitate Social Desant pe cerul României | Mii de parașutiști se antrenează pentru un potențial atac al Rusiei împotriva alianței

Desant pe cerul României | Mii de parașutiști se antrenează pentru un potențial atac al Rusiei împotriva alianței

Paraşutiştii NATO se antrenează pentru un atac al Rusiei împotriva Alianţei. 5000 de militari vor exersa o operaţiune de desant în urma unei agresiuni armate. În România, antrenamentele vor avea loc la Câmpia Turzii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2024   •   17:36

Peste 2.300 de militari români cu 220 de mijloace tehnice vor participa la exercițiul SWIFT RESPONSE 24 care se va desfășura în perioada 5-24 mai, iar pe teritoriul României cele mai importante secvențe se vor derula la Câmpia Turzii.

În comunicatul transmis, Ministerul Apărării Naționale transmite că putem vedea chiar de astăzi pe mai multe căi rutiere deplasarea coloanelor de militari și tehnică militară. 

Cea mai importantă parte a exercițiului desantul aerian va fi una la care vor participa peste 2.000 de parașutiști din șapte state. 

”SWIFT RESPONSE 24 este un exerciţiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorităţii aeriene, paraşutarea unei forţe aliate şi executarea de trageri reale în poligon. Pe teritoriul României, exerciţiul este condus de Forţele Armate Germane în parteneriat cu Forţele Terestre Române, cu sprijinul Forţelor Aeriene Române”, au precizat reprezentanţii MApN.

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close