Antena 3 CNN Actualitate Social De ce a fost desemnată Greta Thunberg, Persoana Anului 2019 de revista Time. Csibi Magor: „Ce spune ea nu ne spun politicienii”

De ce a fost desemnată Greta Thunberg, Persoana Anului 2019 de revista Time. Csibi Magor: „Ce spune ea nu ne spun politicienii”

Activistul pentru mediu Csibi Magor consideră că desemnarea adolescentei Greta Thunberg în revista Time la categoria Persoana Anului 2019 este una firească, ținând cont de problema schimbărilor climatice care a devenit din ce în ce mai gravă la nivel mondial.

De ce a fost desemnată Greta Thunberg, Persoana Anului 2019 de revista Time. Csibi Magor: „Ce spune ea nu ne spun politicienii”
Sursa foto: foto: Facebook/Greta Thunberg
de Ina Maria Stoica    |    11 Dec 2019   •   18:27

Desemnarea tinerei activiste pentru climă, Greta Thunberg a fost făcută miercuri în emisiunea ”Today” difuzată de postul de televiziune NBC.

„Să vină cineva de oriunde, din orice zonă care să ridice un nivel al atenției atât de mare asupra problemelor climaticie este un lucru foarte bun. Cred că o astfel de persoană merită să primească acest titlu. Nu trebuie să ne concentrăm pe persoană, ci pe mesajul ei. Oamenii, de foarte multe ori, oamenii comentează asupra ei ignorând ceea ce vrea ea cu adevărat să ne zică. Dacă nici în felul acesta nu se vor mișcare lucrurile, atunci șansa ca să reușim să facem ceva cu schimbările climatice devine foarte mică”, precizat Csibi Magor pentru antena3.ro.

Adolescenta prezentată drept un simbol al tinerilor care luptă împotriva încălzirii globale a fost criticată vehement de-a lungul timpului pe rețele sociale pentru acțiunile sale, stârnind foarte multe controverse în jurul său. Considerată de mulți ”un copil cu probleme”, adolescenta a fost criticată inclusiv de președintele SUA, Donald Trump, dar și de președintele rus, Vladimir Putin, cel care a descris-o drept „o tânără dezinformată”.

Citește Și Greta Thunberg, desemnată de revista Time, Persoana Anului 2019

„Astfel de acțiuni nu ar trebui să existe. Când venim cu argumentul acesta, că este un copil, nu ar trebui să avem astfel de probleme cu societatea și planeta noastră. E o situație de criză. Orice voce, orice om care se poate mobiliza și care îi poate mobiliza pe alții este binevenită. Orice om care deviază de la mesaj ca să critice persoana și situația nu face altceva decât să ne oprească din rezolvarea problemelor”, a mai declarat Csibi Magor.

Csibi Magor: Ce spune Greta - nu spun politicienii

„Oamenilor nu le place să audă adevăruri incomode. Ce spune Greta nu ne spun politicienii. În acest moment nu mai putem să ne menținem nivelul actual de comoditate fără să plătim un preț foarte mare pe durata vieții noastre. Dacă oamenii nu vor să audă acest lucru, o vor critica pe ea. Pe durata vieții noastre vom avea probleme, iar unele dintre ele sunt foarte bine subliniate și de către Greta”, a mai punctat Csibi Magor.

Greta Thunberg, la nici 17 ani, a devenit celebră pentru felul ei de a vorbi tăios şi direct. Tânăra a cerut guvernelor lumii să demareze acţiuni imediate pentru a gestiona efectele unui fenomen pe care ea l-a denumit ”o criză climatică globală”.

 

 

×
Subiecte în articol: revista TIME csibi magor Greta Thunberg
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close