Antena 3 CNN Actualitate Șeful Serviciului Secret al MAI din Suceava a fost reţinut pentru luare de mită

Șeful Serviciului Secret al MAI din Suceava a fost reţinut pentru luare de mită

Șeful unei structuri de informații a MAI, din județul Suceava, a fost reținut pentru luare de mită și folosirea de informații secrete. Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale a șefului Serviciului Județean de Protecție Internă Suceava.

Șeful Serviciului Secret al MAI din Suceava a fost reţinut pentru luare de mită
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    04 Mar 2021   •   11:30

Colonelul Florin Constantin Timu, şeful Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava, a fost reţinut, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, a informat DNA. Anterior el fusese ridicat de procurorii DNA și adus în București la audieri.

Cercetările se fac în cadrul dosarului permiselor de conducere falsificate. Potrivit anchetatorilor, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 4 martie 2021, a inculpatului pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale) şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În aceeași cauză este urmărit penal și Radu Ionuț Obreja, comisar șef de politie, arestat preventiv în altă cauză. La data faptelor, el era șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava și acum este urmărit pentru comiterea unei infracțiuni de dare de mită, în formă continuată (5 acte materiale). Joi, cei doi inculpați vor fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Mită de 90.000 euro și un autoturism

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În scopul asigurării protecției juridice a activității infracționale de corupție desfășurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017 -2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de șef al Serviciul Județean de Protecție Internă Suceava, ar fi pretins și, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuț, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 și 90.000 euro) și un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală.

De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul Timu Florin Constantin i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja Radu-Ionuț, șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava, informații nedestinate publicității pe care le deținea în virtutea funcției, astfel încât Obreja Radu-Ionuț sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală.

×
Subiecte în articol: Suceava DNA SJPI
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close