Antena 3 CNN Actualitate Scandal între România şi Comisia Europeană pentru banii fermierilor români | Petre Daea: "Nu am timp de demisii"

Scandal între România şi Comisia Europeană pentru banii fermierilor români | Petre Daea: "Nu am timp de demisii"

Este scandal între România și Comisia Europeană. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, îi acuză pe oficialii europeni că au folosit o formulă de calcul greșită care îi dezavantajează pe fermierii români.

Scandal între România şi Comisia Europeană pentru banii fermierilor români | Petre Daea: "Nu am timp de demisii"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    22 Mar 2023   •   16:34

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a subliniat că România a dat toate datele la timp şi acuză Comisia Europeană că formulele pentru acordarea despăgubirilor pentru fermieri au fost stabilite fără nicio negociere, astfel încât fermierii români au fost dezavantajați atunci când s-au împărțit banii europeni.

Mai exact, România a primit doar 10,5 milioane de euro, mai puțin decât Bulgaria și Polonia.

"Nu a existat nicio negociere. Timp de o oră. În dialogul cu dl. comisar am putut să constat o serie întreagă de elemente care m-au determinat să spun foarte clar, direct și apăsat, uitându-mă în ochii domniei sale, apreciind colaborarea cu domnia sale că formula pe care a ales-o pentru stabilirea acestuia ascunde adevărul și că deformează realitatea.

"Formula de calcul îi dezavantajează pe fermierii români"

Această formulă pe care noi am prelucrat-o înainte de a ajunge la Bruxelles, pentru că aveam aceste informații pe care a dat-o Comisia, fără să discute cu cineva, fără să discute cu cu reprezentantul vreunei țări.

"România a dat toate datele la timp și fără echivoc"

E pur și simplu opera pe care au realizat-o, sigur pe documentele pe care le aveau la dispoziție, și să rețineți un singur lucru România a dat toate datele la timp și fără echivoc și le-a prezentat cu acuratețe și date care sunt verificate și verificabile.

Suma repartizată este o sumă mică. Eu n-am timp de demisii. Aștept să lucrez și să fac ceea ce îmi este dat și din acest punct de vedere mă găsiți acolo unde nevoia o cere și locul de muncă mă atrage", a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii. 

×
Subiecte în articol: petre daea Comisia Europeana
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close