Antena 3 CNN Actualitate Cristian Rizea a primit mandat de arestare pentru 18 zile emis de magistrații de la Judecătoria Chișinău

Cristian Rizea a primit mandat de arestare pentru 18 zile emis de magistrații de la Judecătoria Chișinău

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România pentru fapte de corupție, a fost arestat vineri pentru o perioadă de 18 zile, de magistrații de la Judecătoria Chișinău.

Cristian Rizea a primit mandat de arestare pentru 18 zile emis de magistrații de la Judecătoria Chișinău
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    06 Noi 2020   •   18:51

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv, în martie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

 Pe 03 noiembrie Rizea a rămas fără cetățenie moldovenească, potrivit unei decizii a președintelui Igor Dodon.

„A fost și un decret interesant ieri (luni – n.r.) pe care l-am semnat. S-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetățean al României care s-a ascuns în Moldova. Vreau să vă spun că la propunerea Comisiei pentru Cetățenie, ieri am semnat un decret prin care am anulat cetățenia acestui personaj și deja organele competente din Republica Moldova și România trebuie să facă schimb de informații șă întreprindă acțiuni pentru a-l expulza din țară", a spus Dodon.

Rizea a fost reţinut marţi la Chişinău, iar autorităţile au demarat procedura de extrădare, în conformitate cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova şi România.

Pe 4 noiembrie, Ministerul Justiției a cerut autorităților din Republica Moldova extrădarea lui Cristian Rizea, care are de executat în România o condamnare de 4 ani și 8 luni închisoare.

Vineri 6 noiembrie Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a emis mandat de arest de 18 zile pe numele fostului deputat român PSD, Cristian Rizea. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă, notează deschide.md

Potrivit procedurilor, autoritățile române trebuie să coopereze acum cu omologii moldovenii pentru extrădarea lui Rizea.

 

×
Subiecte în articol: Cristian Rizea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close