UPDATE 13.35 - Premierul Mihai Tudose a spus, în debutul ședinței de guvern de joi, că este necesară ”dezamorsarea unui zvon apărut de dimineață”, referindu-se la posibila amânare a Revoluției fiscale de care s-a vorbit pe surse, în urmă cu câteva ore.
Așadar, nu se amână trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, precizează Executivul.
Informația a fost confirmată și de ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, care a spus că este vorba despre o cu totul altă amânare, respectiv cea a implementării contului unic - o decizie tehnică.
”Bineînțeles că este o știre falsă (amânarea Revoluției fiscale - n.r.). Nu e în discuție așa ceva, ordonanța își urmează cursul în continuare.
Este vorba, însă, de implimentarea continului unic, ce va fi prorogat până la jumătatea lui 2018, deci este un cu totul alt subiect”, a declarat ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, în debutul ședinței de Guvern de joi, ultima din acest an.
UPDATE 13.04 - Ședința de Guvern este în derulare. Pe masa cabinetului Tudose sunt măsurile fiscale atât de discutate în ultimele luni care vor intra în vigoare de luni.
Revoluția fiscală nu se amână, așa cum circula o informație mai devreme. Ceea ce se modifică joi este o măsură tehnică de încasare a banilor într-un cont unic la Trezorerie.
Este vorba despre plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit, așadar o chestiune administrativă.
Executivul trebuie să lămurească şi situaţia angajaţilor din IT, care de la 1 ianuarie ar putea plăti contribuţii mai mari decât acum.
----------------------------
Știrea inițială 10.52
Guvernul ar putea amâna cu șase luni Revoluția fiscală, potrivit unor surse.
Astfel, s-ar putea da o ordonanță de urgență, prin care măsurile revoluției fiscale să intre în vigoare de la 1 iulie, și nu de la 1 ianuarie, așa cum se știa până acum.
Este vorba despre plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit într-un cont unic la trezorerie. Este o măsură tehnică, explică surse din Guvern.
Guvernul se reuneşte joi, de la ora 13.00, în ultima şedinţă din acest an.
Printre problemele importante pe care le mai are de rezolvat pe ultima sută de metri este cea a facilităţilor fiscale promise sectorului IT, pentru ca salariile în acest domeniu să nu scadă de la 1 ianuarie.
Lista restanţelor este însă lungă.
Guvernul a aprobat, pe 8 noiembrie, măsurile privind modificarea Codului fiscal.
Citiți și Revoluția fiscală: Cei care nu plătesc taxele la stat riscă pedeapsa cu închisoarea