Antena 3 CNN Actualitate Religie De Florii, bisericile din toată ţara sunt pline. Obiceiuri respectate cu sfințenie de credincioşi

De Florii, bisericile din toată ţara sunt pline. Obiceiuri respectate cu sfințenie de credincioşi

Bisericile din toată ţara vor fi pline de credincioşi pe tot parcursul zilei. Oamenii merg în număr mare pentru a participa la slujba de Florii, de unde vor pleca spre case cu ramuri de salcie sfinţite, ca să fie feriţi tot anul de întâmplările rele. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2024   •   09:46

De sărbătoarea Floriilor, bisericile din toată ţara sunt pline de credincioşi. Oamenii participă la slujbă, apoi iau ramuri de salcie sfinţite pe care le păstrează ca să-i ferească de boli şi de rele. Ramurile de salcie simbolizează ramurile de finic cu care l-au întâmpinat mulţimile în Ierusalim pe Iisus.

După Florii, începe Săptămâna Mare, ultima din Postul Paştelui. Cei care ţin post au duminică dezlegare la peşte.

Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante sărbători din fiecare an. În acest sens, creștinii o respectă cu strictețe pentru a întâmpina așa cum trebuie Învierea Domnului Iisus Hristos.

În ziua de Florii, credincioșii pot afla cum va fi vremea de Paște

Se spune că așa cum este vremea de Florii, așa va fi și în duminica Paștelui. În aceasta zi nu este bine să te speli pe par, pentru că vei albi. Cei care totuşi vor să o facă trebuie să folosească apă sfinţită.

Se spune că cel care se împărtăşeşte în Duminica Floriilor are mari şanse să i se împlinească orice dorinţă îşi va pune.

Credincioşii se pregătesc pentru Săptămâna Mare, care reprezintă apogeul Postului Mare înainte de Învierea Domnului.

×
Subiecte în articol: biserici credinciosi Florii Paste
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close