Antena 3 CNN Actualitate Ratingul de țară al României se menține la BBB-

Ratingul de țară al României se menține la BBB-

România a scăpat de retrogradarea ratingului de țară, acesta menținându-se la BBB-, a anunțat, vineri seară, agenția Standard and Poor's. Aceasta înseamnă că perspectivele asupra economiei României nu sunt chiar pesimiste.

Ratingul de țară al României se menține la BBB-
Sursa foto: Hepta
05 Iun 2020   •   23:54

”Agentia de rating Standard and Poors confirmă rating-ul de țară al României - Investment Grade.”, a scris Florin Cîțu pe Facebook, atasând o imagine ce confirmă cel mai scăzut scor pentru ”investment grade”.

„Deși ne așteptăm ca efectele negative economice și fiscale induse de COVID-19 să împingă datoria publică netă a României la 43% din PIB în 2020, iar cheltuielile cu dobânzile să crească până la aproape 5% din veniturile fiscale, anticipăm o consolidare fiscală semnificativă după alegeri. Considerăm că accesul României la finanțare externă și nivelul moderat al datoriei externe încă atenuează presiunile generate de reducerea investițiilor străine directe și a remiterilor în 2020”, se arată în raportul agenției de rating. 

”Agenţiile de rating nu au cum să ignore succesul României cu emisiunea de obligaţiuni pe pieţele internaţionale şi faptul că a fost păstrată creştere economică în primul trimestru, spunea, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Ratingul BBB- este cel mai scăzut din categoria recomandată pentru investiții. O retrogradare ar fi plasat România în categoria „junk”, nerecomandată investitorilor.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close