Au apărut primele imagini cu victimele grupării care ţinea copii, femei şi bărbaţi în sclavie. Oamenii au fost salvaţi în miercuri dimineaţă în urma unei acţiuni în forță a DIICOT.
În unele cazuri, victimele au fost răpite din locuri publice, cum ar fi gări sau autogări, sau chiar din propriile locuințe și ulterior transportate la domiciliile membrilor grupărilor. De cele mai multe ori, victimele nu primeau mâncare, erau legate de mâini și picioare și puse să mănânce de pe jos şi erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul suspecților.
De asemenea, există suspiciunea ca unele victime au fost violate sau abuzate sexual. Sute de poliţişti, jandarmi şi procurori au descins la zeci de adrese din localitatea Berevoieşti, în judeţul Argeş.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2008, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.
Oamenii erau ținuți în lanțuri și obligați să muncească
Muncile respective constau în: să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării, unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României, în principal în judeţele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj.
Victimele erau ameninţate şi lovite cu palmele, pumnii, picioarele, biciul şi diverse obiecte contondente, persoanele vătămate fiind aduse în stare de aservire şi lipsire de libertate în condiţiile în care acestea erau supravegheate permanent de către membrii grupărilor.