Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei cumpără 80 de tramvaie și 100 de autobuze electrice, cu finanțare europeană

Primăria Capitalei cumpără 80 de tramvaie și 100 de autobuze electrice, cu finanțare europeană

Primăria Capitalei cumpără 80 de tramvaie și 100 de autobuze electrice, cu finanțare europeană
23 Mai 2019   •   19:05

Primăria Capitalei va achiziționa 80 de tramvaie, 100 de autobuze electrice și va moderniza o linie importantă de tramvai. Totul va fi posibil după ce rimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi vicepremierul Vasile-Daniel Suciu au semnat joi contracte de finanţare din fonduri europene pentru 11 proiecte depuse în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020.

"Am reuşit astăzi să semnăm încă 11 contracte cu finanţare europeană pe Programul Operaţional Regional în valoare de 320 de milioane de euro, din care finanţare nerambursabilă aproape 180 de milioane de euro. (...) Cu ajutorul acestor finanţări vom achiziţiona 80 de tramvaie, 100 de autobuze electrice şi vom moderniza o linie foarte importantă de tramvai. La finalul anului trecut am mai semnat încă două contracte de peste 40 de milioane de euro, pentru achiziţia a 20 de tramvaie. În acelaşi timp, suntem în procedură de licitaţie pentru alte mijloace de transport în comun, aici la PMB, proiecte de peste 100 de milioane de euro. Şi mă refer la 130 de autobuze hibrid şi 100 de troleibuze", a declarat Gabriela Firea.

"Aceste contracte înseamnă contractare de 6 miliarde de euro din cele 6,7 miliarde de euro pe care le avem la dispoziţie. Odată cu aceste contracte, pe care chiar sunt bucuros că am avut ocazia să le semnăm împreună, ne apropiem de un grad de contractare în jur de 87% şi sper ca alte contracte ale Primăriei să ne ajute ca la finalul acestui an să avem un grad de contractare de 95% pe Programul Operaţional Regional. Prin POR, Ministerul Dezvoltării Regionale achiziţionează în toată ţara 558 de mijloace de transport în 26 de unităţi administrativ-teritoriale, iar valoarea totală a acestui efort se cifrează la peste două miliarde de lei, din care contribuţia bugetului de stat este de 13%, aşadar de 284 de milioane de lei", a spus vicepremierul Daniel Suciu. 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close