Antena 3 CNN Actualitate Primarul care cere reluarea orelor în grădiniţe şi în şcolile primare, chiar dacă orașul a intrat în scenariul roșu

Primarul care cere reluarea orelor în grădiniţe şi în şcolile primare, chiar dacă orașul a intrat în scenariul roșu

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, cere reluarea orelor cu prezenţă fizică în grădiniţe şi în unităţiile de învăţământ primar, după ce oraşul a intrat în scenariul roşu. Edilul susţine că există un număr mic de infectări raportat în rândul elevilor şi profesorilor.

Primarul care cere reluarea orelor în grădiniţe şi în şcolile primare, chiar dacă orașul a intrat în scenariul roșu
Sursa foto: Mihai Chirica/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    06 Noi 2020   •   20:45

 Mihai Chirica, primarul municiului Iași cere Comitetului Național să se reia orele la grădinţe, dar în şcolile primare.

''Cerem sprijin din partea Comitetului Național pentru reluarea activității în grădinițe si unitatiilor de învățământ primar.

Aportul pe care populația școlară si cadrele care sunt angajate în sistemul de învățământ ieșean, nu au adus decât 200 de persoane infectate, atât din rândul elevilor cât și din rândul cadrelor didactice.

Celelalte unităţi de învățământ să își desfășoare activitatea în scenariu hybrid, prin rotație, așa cum s-a întâmplat şi până acum'', a spus Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Municipiul Iași a intrat de joi în scenariul roșu, după ce incidența a crescut în două săptămâni, la 3,27 la mia de locuitori.

Printre măsurile care au intrat în vigoare se numără: trecerea școlilor în online, închiderea restaurantelor și cafenelelor, a sălilor de jocuri de noroc dar și interzicerea organizării de concerte şi spectacole.

Până astăzi, 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 287.062 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 195.971 de pacienți au fost declarați vindecați.

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România.

Astfel, de la începutul pandemiei avem noi recorduri negative: 10.260 cazuri noi de infectare, 1.001 internați la ATI și 123 de pacienți au murit din cauza coronavirusului.

×
Subiecte în articol: primar grădinţe şcoli Iași
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close