Antena 3 CNN Actualitate Parașutiștii NATO se antrenează în România pentru un atac lansat de Rusia asupra alianței. Ce înseamnă "SWIFT RESPONSE 24"

Parașutiștii NATO se antrenează în România pentru un atac lansat de Rusia asupra alianței. Ce înseamnă "SWIFT RESPONSE 24"

Un scenariu în care Rusia atacă o bază NATO este examinat și implementat, ca exercițiu, de militarii Alianței.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2024   •   13:35

Este una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după Al Doilea Război Mondial, relatează presa națională.

Acest exercițiu multinațional se numește SWIFT RESPONSE 24 / DEFENDER 24 și este organizat de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF).

SWIFT RESPONSE 24 presupune recuperarea unei baze militare ocupate de inamic.

România participă cu 2.300 de militari și 220 de mijloace tehnice la acest exercițiu, care se desfășoară în perioada 5-24 mai.

SWIFT RESPONSE 24 / DEFENDER 24 va angrena 5.000 de militari şi 320 de mijloace tehnice din șapte state aliate și partenere, potrivit MApN. 

MApN: "Vor avea loc trageri reale în poligon"

"SWIFT RESPONSE 24 este un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon.

Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române.

Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în Baza 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii, poligonul Bogata din Turda, Centrul Național de Instruire pentru Luptă Getica din Cincu și poligonul din comuna Știuca.

MApN: "Desant cu 2.000 de parașutiști la SWIFT RESPONSE 24"

De asemenea, se vor folosi facilitați ale Bazei 90 Transport Aerian Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu din Otopeni, Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic Aurel Vlaicu din Boboc și Aeroportul Banat din Caransebeș", au precizat reprezentanții MApN.

Aproximativ 2.000 de parașutiști din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos vor participa la desantul aerian.

În acest context, MApN precizează că că militari și coloane de tehnică de luptă, însoțite de echipaje de poliție militară, se vor deplasa, începând de marți, pe căi rutiere din țara noastră către facilitățile de instrucție menționate.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close