Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă, prima reacție după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială

Nicolae Ciucă, prima reacție după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială

Premierul Nicolae Ciucă spune că a luat act „cu îngrijorare” de declarațiile lui Vladimir Putin. „Vom continua să analizăm cu calm evoluția situației împreună cu aliații noștri din NATO și partenerii din UE”, adaugă șeful Executivului.

Nicolae Ciucă, prima reacție după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială
Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă/ Facebook
de Laura Dinu    |    21 Sep 2022   •   11:56

„Azi e ziua internațională a păcii și în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate, în această dimineață, am luat act de declarațiile președintelui Putin, am luat act cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parțială a armatei Federației Ruse și la desfășurarea așa-ziselor referendumuri. Ne menținem atitudinea echilibrată și vom continua să analizăm cu calm evoluția situației împreună cu aliații noștri din NATO și partenerii din UE. Îmi exprim speranța ca situația din zona de conflict să nu escaladeze”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Președintele Vladimir Putin a anunțat, miercuri, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina și a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.

”Este necesar să luăm o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în ținuturile eliberate. De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parțială. Decretul a fost deja semnat, mobilizarea parțială începe astăzi.  

Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială.  

NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra.  

Occidentul a șantajat Rusia, dar Rusia are multe arme cu care să răspundă. Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul. Ministerul apărării a fost instruit de către mine să definească statul legal al acestor unități și al republicilor Lugansk și Donețk. Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie și muniție.  

Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost instruită de NATO. Regimul opresiv s-a intensificat în toată Ucraina.  

După 2014, politica terorii împotriva rușilor devine tot mai mare și mai teribilă. Acești oameni rămân pe teritoriile eliberate de neonaziști, e vorba despre Herson, Lugansk, Zaporojie, unde ați văzut barbarismul neonaziștilor în regiunile capturate de ei.  

Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Donețk, din Zaporojie, din Herson. Sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo, mulți au devenit refugiați, au fost bombardați constant de neonaziști care au atacat spitale, școli. Avem tot dreptul să ne opunem măcelăririi oamenilor și trebuie să le dăm o șansă.  

Administrațiile din Zaporojie, Herson au cerut să facă alipirea la Rusia, vom face tot ce putem să ne asigurăm de condițiile pașnice de organizare a acestor referendumuri”, a anunțat Vladimir Putin, miercuri dimineața.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Vladimir Putin
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close