Antena 3 CNN Actualitate Dr. Monica Pop încă face chimioterapie, după şapte ani de la depistarea cancerului. Maladia i-a recidivat după trei ani

Dr. Monica Pop încă face chimioterapie, după şapte ani de la depistarea cancerului. Maladia i-a recidivat după trei ani

Medicul Monica Pop a dezvăluit marţi seara, la Antena 3, că şi acum mai face şedinţe de chimioterapie, după aproximativ şapte ani de la depistarea cancerului care i-a afectat colonul.

Dr. Monica Pop încă face chimioterapie, după şapte ani de la depistarea cancerului. Maladia i-a recidivat după trei ani
Sursa foto: Colaj Facebook/Antena 3
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2021   •   13:00

"Vin de la perfuzie. Şi vă rog frumos să nu spuneţi ceva ce nu ştiţi. Niciunul, niciodată(...) Sunt persoane oncologice care fac acest tratament toată viaţa, atât cât o au. Eu am întrebat cât tip mai fac şi mi-au spus ani şi ani. O să vedem", a spus prof. dr. Monica Pop, marţi, la Antena 3, arătând şi locul de lângă umăr unde avea semnul de la perfuzie.

În urmă cu aproape şapte ani, una dintre cele mai cunoscute şi vocale doctoriţie din România era diagnosticată cu maladia secolului, deşi nu prea a a avut simptome, după cum a povestit. 

Monica Pop: Am făcut şoc anafilactic la unul din citostatice

S-a tratat şi, după ce a suportat tratamentele grele şi a rămas activă, revenind repede la pacienţii de la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, medicul a suferit o recidivă a cancerului, după trei ani.

În plus, la una dintre şedinţele de chimioterapie, medicul Pop a suferit o reacţie alergică severă şi le-a cerut ajutorul colegilor oncologi, ca să intervină cu injecţii pentru a depăşi şocul anafilactic.

Acesta este şi motivul pentru care acum nu ar vrea să se vaccineze împotrova coronavirusului.

Dr. Monica Pop face chimioterapie după circa şapte ani de la depistarea cancerului

"Pentru că am făcut şoc anafilactic la unul din citostatice şi am şi povestit despre asta", a replicat prof. dr. Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Ochi din Capitală.

Monica Pop a dezvăluit cum a aflat depistat maladia

"Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi. 

N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic. 

(...) Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis: "Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva". Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita", povestea în urmă cu câţiva ani Monica Pop, la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Monica Pop cancer chimioterapie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close