Antena 3 CNN Actualitate Momentul accidentului de lângă limitatorul inteligent de viteză, surprins de o cameră de supraveghere în comuna Snagov

Momentul accidentului de lângă limitatorul inteligent de viteză, surprins de o cameră de supraveghere în comuna Snagov

Accidentul rutier produs în apropierea limitatorului inteligent de viteză montat în localitatea Snagov nu a avut loc din cauza dispozitivului, susține primăria.

Momentul accidentului de lângă limitatorul inteligent de viteză, surprins de o cameră de supraveghere în comuna Snagov
Sursa foto: Primaria Snagov/Facebook
de Georgiana Adam    |    10 Mai 2024   •   12:35

Primul limitator inteligent de viteză montat recent în România, în satul Ghermănești, a făcut deja o victimă.

În premieră în România, în judeţul Ilfov, a fost montat un limitator inteligent de viteză care identifică de la distanţă viteza cu care circulă şoferii.

Dispozitivul are senzori, identifică viteza de la distanță și îi lasă să treacă doar pe cei care respectă limita de viteză.

Limitatorul de viteză este prevăzut cu senzori pentru a scana viteza cu care şoferii circulă pe strada respectivă şi pentru a permite trecerea doar celor care nu depăşesc viteza admisă.

Dispozitivul este un prototip în teste. Dacă viteza este depăşită acesta se ridică, iar dacă viteza este sub 30 de km la oră, acesta intră în asfalt.

Noul dispozitiv dispune de senzori montați în asfalt, care detectează vehiculele ce depășesc viteza legală în preajma trecerii pentru pietoni. 

Atunci când se depășește viteza, limitatorul se ridică, iar când șoferii încetinesc, coboară.

Prima victimă a limitatorului inteligent de viteză din Ghermănești, Snagov

Un membru al comunității "Info Trafic București și Ilfov", grup de Facebook administrat de Info Trafic România, a publicat un videoclip, în care se observă mașina strivită și parcată pe trotuar.

Şoferii sunt avertizați că urmează acest limitator de viteză de la peste 150 de metri.

Această tehnologie vine din Mexic, fiind adusă în Europa de un român. 

Dacă acest prototip va funcţiona corespunzător, este foarte posibil să vedem acest model de bumper instalat în multe alte oraşe din ţară, mai ales acolo unde sunt şcoli şi unde se produceau accidente din cauza vitezei excesive pe tronsoanele de drumuri unde există limită de viteză.

Cum arată maşina care a fost avariată destul de serios de limitatorul inteligent de viteză, vezi aici.

Care ar fi fost cauza accidentului din Snagov

Din imaginile surprinse pe camerele de supraveghere se observă cum șoferul pierde controlul volanului și intră într-un semn rutier.

Primăria Snagov a publicat, pe pagina de Facebook, filmările de pe camerele de supraveghere în care se observă cum s-a întâmplat accidentul din apropierea noului limitator de viteză montat în proximitatea unei școli. 

Reprezentanții susțin că limitatorul inteligent nu a fost de vină pentru producerea accidentului rutier.

"Pentru o informare corectă a opiniei publice cu privire la evenimentul rutier produs în data de 08.05.2024, ora 05:09 în apropierea limitatorului de viteză instalat pe raza localității Snagov, vă informăm că nu sistemul instalat este cauza producerii accidentului.

Imaginile surprinse de camerele video care supraveghează traficul rutier relevă că șoferul care conducea vehiculul pierde controlul volanului înaintea zonei de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers, posibil datorită vitezei de deplasare crescută.

În zona respectivă limita de viteză este de 30km/h.

După cum se poate observa, șoferul pierde controlul volanului de la o distanţă de aproape 80 m distanță și se oprește în zona limitatorului, care la acea oră nu era activat, acesta fiind programat să funcționeze doar în intervalul orar 08:00 - 20:00.

Atenție! Imaginile prezentate pot afecta emoțional!", transmite Primăria Snagov, pe pagina de Facebook.

Deci, atunci când s-a produs accidentul, mai exact la ora 05:09, dispozitivul nu funcționa.

"La data de 8 mai a.c., în jurul orei 5:09, în zona unde este montat un limitator de viteză inteligent respectiv DJ 101B, la km 23 + 450 din localitatea Ghermănești, s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, context în care, un conducător auto în vârstă de 48 de ani, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, împrejurare în care a intrat în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers, iar ulterior cu un indicator rutier de pe trotuar", potrivit poliţiei.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a ieșit negativ.

Polițiștii din Snagov l-au amendat pe şoferul respectiv cu suma de 990 de lei, potrivit b365.ro.

Atenție, urmează imaginil care vă pot afecta emoțional!

#COMUNICAT Pentru o informare corectă a opiniei publice cu privire la evenimentul rutier produs în data de 08.05.2024, ora 05:09 în apropierea limitatorului de viteză instalat pe raza localității Snagov, vă informăm că nu sistemul instalat este cauza producerii accidentului. Imaginile surprinse de camerele video care supraveghează traficul rutier relevă că șoferul care conducea vehiculul, pierde controlul volanului înaintea zonei de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers, posibil datorită vitezei de deplasare crescută. În zona respectivă limita de viteză este de 30km/h. După cum se poate observa, șoferul pierde controlul volanului de la o distanta de aproape 80 m distanță și se oprește în zona limitatorului, care la acea oră nu era activat, acesta fiind programat să funcționeze doar în intervalul orar 08:00 - 20:00. Atenție! Imaginile prezentate pot afecta emoțional!

Publicată de Primăria Snagov pe Miercuri, 8 mai 2024

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close