Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, după măsurile de restricție: Din nefericire, am dreptate!

Mircea Badea, după măsurile de restricție: Din nefericire, am dreptate!

Mircea Badea a vorbit, joi, despre măsurile de restricție anunțate de președintele Klaus Iohannis pentru țara noastră. Realizatorul emisiunii În Gura Presei este de părere că România nu are nevoie de măsuri ferme, ci de măsuri inteligente pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Mircea Badea, după măsurile de restricție: Din nefericire, am dreptate!
de Laura Dinu    |    06 Noi 2020   •   12:45

”Domnul Iohannis ne-a spus că trebuie să ia măsuri mai ferme. Nu am auzit niciodată, din gura niciunui oficial român, și nici nu cred că o să aud, că nu cred ca e cazul, că ne trebuie măsuri mai inteligente. (...) Ei au senzația că, prin fermitate, se rezolvă cazul. Nu se rezolvă cazul, evident. Nicio șansă! Zero! Toate măcănelile alea, cu să nu se mai circule noaptea, mult succes cu astea! Nu va avea niciun efect, absolut garantat!”, a declarat Mircea Badea în dialogul cu Radu Tudor.

Radu Tudor: Sunt prea slabe măsurile astea!

Mircea Badea: Sunt prea proaste! Eu nu vreau măsuri ferme! Eu vreau măsuri deștepte! Măsurile ferme nu rezolvă cazul.

Realizatorul emisiunii În gura presei este de părere că, la un moment dat, în România se va instala carantina. 

”Măsurile astea nu rezolvă... și nu că nu rezolvă, nu au legătură cu pandemia!”

”Noi în România putem să ne amăgim cu faptul că avem puține cazuri față de alte țări. Testăm mult mai puțin, de asta avem mult mai puține cazuri. (...) Sigur că și în România se va ajunge la treaba asta cu carantina. În mod evident cursul este crâncen, niciuna dintre măsurile astea, perfect stupide, perfect inepte, după părerea mea, nu rezolvă... și nu că nu rezolvă, nu au de a face cu pandemia.

”Rețeta deșteaptă este testarea la greu”

Și atunci rețeta deșteaptă, pe care o văd totuși în străinătate, este testare la greu. Paradigma în care se află președintele este una total greșită. Când l-a întrebat un reporter despre testare, a zis: ”Nu e bună testarea” și a explicat și de ce: ”Pentru că, dacă ne testăm și noi doi suntem negativi, putem lua virusul mâine!”. Dar testarea nu e ca să îi testezi pe cei negativi, care sigur că se pot pozitiva mâine. Ci ca să îi descoperi pe ăia pozitiv atunci! În mintea președintelui României, testarea era ca să se descopere negativii”, a adăugat Mircea Badea. 

”Măsurile nu trebuie să fie nici dure, nici ferme! Trebuie să fie inteligente!”

„Măsurile nu trebuie să fie nici dure, nici ferme. Poate trebuie să aibă și această trăsătură la un moment dat, dar cred că, în primul rând, trebuie să fie inteligente. Cred că asta e cel mai important”, a spus Mircea Badea în cadrul emisiunii „În gura presei” de la Antena 3.

Să închidem restaurantele în interior. Nu intră nici dracu în interior. De cât timp sunt închise restaurantele în interior?! Care e efectul?! Vi se pare unul pozitiv?!

Nu se va mai circula pe timpul nopții. Ok. Cam care credeți că va fi efectul?! Se va inversa trendul?!

”Din nefericire, cam am dreptate milimetric în ce spun cu pandemia”

Unii vor spune că orice restricție, până la urmă, e bună. În principiu, da. Când ajungi într-o situație disperată, da, orice restricție e bună. Dar e pe sistemul nu se va mai bloca ATI pe 14 la ora 18.00, se va bloca pe 15, la ora 10.00. În primul rând, discursul lor este greșit. Ei nu pot înțelege decât acest parametru: dur-ferm. Sigur că poate fi un parametru important, dar, dacă e singurul, nu are nicio relevanță.

(...) Din nefericire, cam am dreptate milimetric în ce spun cu pandemia. V-am spus că nu se va întâmpla nimic dramatic în vară când teza autorităților era: uitați-vă ce e pe plajă, ce petrecere. A explodat numărul de îmbolnăviri în vară? Nu! V-am spus că va exploda în toamnă? Da. A explodat în toamnă peste tot în Europa”, a subliniat Mircea Badea. 

 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close