În caracatiţa retrocedărilor ilegale au fost cooptaţi de către Remus Truică şi oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benjamin Steinmetz. Silberstein era puternic ancorat în lumea politică românească, fiind apropiatul unor oameni cu influenţă precum Călin Popescu Tăriceanu sau Traian Băsescu.
Şi Benjamin Steinmetz, unul dintre cei mai bogaţi afacerişti israelieni, apare ca inculpat în dosar, după ce ar fi mituit conducerea unui institut pentru a accepta retrocedarea Fermei Băneasa.
Tal Silberstein, unul dintre personajele cheie din dosarul retrocedărilor ilegale al lui Remus Truică, este cunoscut pentru serviciile de consultanţă pe care le-a oferit, ani la rând, unor oameni politici cunoscuţi din România. În 2002, fostul ofiţer israelian a bătut palma cu Traian Băsescu şi a venit la Bucureşti pentru a lucra în campania "DA pentru Bucureşti".
Anii 2003 şi 2004 l-au găsit pe Tal Silberstein alături de un alt om politic cu influenţă: Adrian Năstase. După ce campania la care a contribuit a avut parte de un eşec, Silberstein a devenit partener de afaceri cu Dan Andronic, alături de care a semnat un contract cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu PNL. Între 2008 şi 2009, Silberstein era deja implicat în afacerile retrocedărilor ilegale prin intermediul firmei pe care acesta o controla. Mai exact, mai multe terenuri şi clădiri din Snagov şi Bucureşti, retrocedate către Prinţul Paul, au fost vândute către firma ofiţerului israelian. Ulterior, proprietăţile au fost revândute către Remus Truică şi Sorin Roşca Stănescu, spun procurorii DIICOT.
Începând cu anul 2006, societatea de avocatură a încheiat un contract de asistenţă juridică cu S.C. RECIPLIA S.R.L. reprezentată de Truică Remus şi Tal Silberstein, pentru revendicarea unor bunuri imobile şi mobile asupra cărora Prinţul Paul de România avea drepturi în patrimoniul său. Tal Silberstein coordona proiectul S.C. RECIPLIA S.R.L., care era însoţit şi de Truică Remus fără a putea preciza natura relaţiilor dintre aceştia."
Omul de afaceri Benjamin "Benny" Steinmetz a fost şi el cooptat de către Remus Truică în caracatiţa retrocedărilor ilegale. Steinmetz este pe locul şase în topul celor mai bogaţi cetăţeni israelieni , cu o o avere estimata la 3,5 miliarde de dolari. Afaceristul are un portofoliu vast în diamant-minerit, inginerie şi imobiliare. Beny Steinmetz este de altfel şi cel mai important investitor în firma care controlează proiectul Roşia Montană, Gabriel Resources.
Potrivit procurorilor DNA, Benny Steinmetz ar fi mituit, alături de Truică şi alţi inculpaţi, conducerea unui institut de cercetare care detinea terenul Fermei Baneasa să accepte retrocedarea acestuia către Paul Lambrino, nepotul Regelui Carol al doilea.