Antena 3 CNN Actualitate Mihai Fifor, despre banii pentru creșterea pensiilor: „Avem mai multe venituri la buget. Nu este un număr de magie”

Mihai Fifor, despre banii pentru creșterea pensiilor: „Avem mai multe venituri la buget. Nu este un număr de magie”

Mihai Fifor, despre banii pentru creșterea pensiilor: „Avem mai multe venituri la buget. Nu este un număr de magie”
25 Iun 2019   •   09:28

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a explicat că bugetul României include şi mărirea pensiilor, promisă de PSD prin programul de guvernare.

"Astăzi se dezbate Legea pensiilor în comisii, iar mâine va fi votul final. Am fost întrebat de unde avem vom avea bani să susținem creșterile mari ale pensiilor din noua lege.

Răspunsul este simplu: avem mai multe venituri la buget. În 2 ani de guvernare PSD, veniturile bugetare suplimentare au fost mai mari decât în toate guvernele Boc, Ponta și Cioloș la un loc.

Până la finalul acestui an, PIB-ul va fi va fi mai mare cu 266 miliarde lei față de cât era când am venit la guvernare. Adică mai o creștere mai mare decât în toată perioada 2009-2016 (234 mld.).

Nu este un număr de magie, cum spune dl. Iohannis și ceilalți care nu înțeleg economie. Este rezultatul măsurilor de stimulare a creșterii economice.

Și nu este nicidecum o sarcină prea mare cum insinuează cei din Opoziție. În prezent, ponderea în PIB a cheltuielilor cu pensiile este puțin peste 7%, cu mult sub media UE de aproape 13%. Nu vom atinge această medie nici în 2022, când se va încheia creșterea graduală, iar pensiile vor ajunge la 11,7% din PIB.

Da, creșterile din noua lege a pensiilor sunt mari, pentru că trebuie să reducem decalajele enorme față de Europa.

Un pensionar din România a muncit cel puțin la fel de mult ca un pensionar european, deci merită respect și echitate din partea statului român", a scris Mihai Fifor pe Facebook. 
 

×
Subiecte în articol: Mihai Fifor
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close