Antena 3 CNN Actualitate Metoda africană prin care roșiile se păstrează timp de şase luni fără să se strice

Metoda africană prin care roșiile se păstrează timp de şase luni fără să se strice

<1 minut de citit Publicat la 08:42 22 Ian 2017 Modificat la 08:42 22 Ian 2017
o_1b72ehn7t1ojk1ikq16u2102817vt8.jpg
foto: pixabay.com

Metoda africană prin care roșiile se păstrează timp de 6 luni fără să se strice. O soluție descoperită și testată de un fermier din Burundi care, astfel, reușește să își valorifice recolta chiar și în extra-sezon.

Vital Nduwimana era foarte nemulțumit de pierderile pe care le înregistra la producția sa de roșii. Dacă nu reușea să vândă rapid toată recolta, după doar trei-patru zile de la cules, tomatele se stricau și erau numai bune de aruncat.

”Nu reușeam niciodată să vând tot ce produceam și pierdeam mare parte din recoltă. Mai rău, ce reușeam totuși să valorific era la un preț foarte mic. Așa că în 2015 am început serios să caut metode pentru conservarea roșiilor proaspete, o soluție care să le păstreze nu doar gustul, ci și aspectul comercial”, spune fermierul care cultivă legume în partea de est a statului african Burundi, la doar cinci kilometri de granița cu Tanzania.

Continuarea, pe agrointel.ro.

×
Parteneri
x close