Antena 3 CNN Actualitate Mâncarea viitorului, descoperită într-o staţiune din România. Creşte la o adâncime de 3,5 m

Mâncarea viitorului, descoperită într-o staţiune din România. Creşte la o adâncime de 3,5 m

În urma unei ample cercetări internaționale, o echipă de oameni de știință români, alături de experţi din Ungaria, Germania și SUA, a făcut o descoperire uluitoare într-o staţiune din România.

Mâncarea viitorului, descoperită într-o staţiune din România. Creşte la o adâncime de 3,5 m
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    21 Mar 2024   •   15:43

Mâncare viitorului creşte la o adâncime de aproximativ 3,5 m în apele Lacului Ursu din Sovata. Potrivit specialiștilor, ar putea fi cheia spre alimentația viitorului.

Lacul Ursu din stațiunea Sovata este unic în Europa și cel mai mare lac helioterm din lume.

Algele care cresc în Lacul Ursu ar putea să fie mâncarea viitorului, potrivit unei echipe de oameni de ştiinţă. Cercetătorii spun că algele au o valoare nutrițională foarte bună.

Algele ulva sau mâncarea viitorului, aşa cum sunt numite de specialiști, au apărut ca prin minune în Lacul Ursu şi cresc la o adâncime de aproximativ 3,5 m. Se dezvoltă extrem de rapid şi sunt foarte hrănitoare. Motiv pentru care au ajuns obiect de studiu internaţional.

Studiul care se face asupra algelor presupune monitorizarea plantelor şi a dinamicii apei sărate din Lacul Ursu pe parcursul unui an.

"Urmarim toţi parametrii lacului, urmărim să avem un geochimist hidrogeolog să putem face un studiu necesar pentru reîntinerirea lacului, totodată, menţionez că lacul este într-o stare foarte bună", a spus Peter Hantz, cercetător.

Mai mulţi cercetători din Ungaria, Germania şi Statele Unite ale Americii caută metode de a creşte artificial algele ulva.

×
Subiecte în articol: alge lacul Ursu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close