Antena 3 CNN Actualitate Locale Unirea Principatelor Române, sărbătorită cu o horă într-un cimitir din Vaslui

Unirea Principatelor Române, sărbătorită cu o horă într-un cimitir din Vaslui

Unirea Principatelor Române a fost marcată în mai toate oraşele din ţară, însă la Vaslui participanții s-au prins într-o horă în cimitir.

Unirea Principatelor Române, sărbătorită cu o horă într-un cimitir din Vaslui
Sursa foto: monitorulbt.ro
de Claudia Popovici    |    25 Ian 2023   •   22:30

Mai exact, evenimentul a fost organizat de către Consiliul Județean Vaslui, iar la eveniment și la horă a participat și președintele instituției, Dumitru Buzatu.

Participanții au fost invitaţi şi la slujba de pomenire şi depunerea de coroane în cimitirul din Solești, unde este mormântul Elenei Rosetti, soția lui Alexandru Ioan Cuza.

După slujbă, cei prezenţi la eveniment s-au prins într-o horă în cimitir. Pe lângă horă, liderul PSD Vaslui a ținut și un discurs.

„Acum este destul de complicat, după atâția ani, când a urmat și actul unirii de la 1 decembrie 1918, să te afli la cârma statului român, darămite atunci, în 1859, când imperiul otoman se clătina și noi încă eram supuși otomanilor, când statele europene aveau o anumită viziune și nici pe departe nu se gândeau ca aici să fie înființat un nou stat, când imperiul habsburgic încă visa să mențină fărâmițarea aceasta, și poate că numai șansa și capacitatea omului pe care această femeie l-a suportat și l-a susținut atâția ani de zile au făcut ca să fim noi ceea ce suntem astăzi”, a declarat Dumitru Buzatu, citat de monitorulbt.ro

Citeşte şi: Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, huiduiți la Iași! Răspunsul liderului PSD: ”Eu chiar vă iubesc!”

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close