Antena 3 CNN Actualitate Locale Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi aplicate | Zeci de şoferi au rămas pietoni şi s-au ales cu dosare penale

Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi aplicate | Zeci de şoferi au rămas pietoni şi s-au ales cu dosare penale

A fost razie de amploare a poliţiştilor rutieri din Bucureşti şi Ilfov! Agenţii au aplicat peste 720 de amenzi. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 235 de mii de lei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2024   •   07:50

66 de şoferi au rămas pietoni, majoritatea din cauza vitezei. De asemenea, mai mulţi şoferi au fost prinşi băuţi sau drogaţi la volan.

Unul dintre ei a fost oprit după ce a fost surprins gonind cu nu mai puţin de 151 de km/h.

"În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri din Ilfov și polițiștii Brigăzii Rutiere au aplicat în total 722 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, cu amenzi în valoare de aproximativ 237.930 de lei, dintre care 394 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii celor două structuri au reținut 66 de permise de conducere, dintre care 45 pentru viteza excesivă, au retras 13 certificate de înmatriculare și au constatat 16 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 8 infracțiuni pentru consumul de alcool la volan și 3 pentru consumul de substanțe psihoactive la volan.

Așadar, în cadrul activităților, atât polițiștii rutieri din Ilfov, cât și polițiștii Brigăzii Rutiere au depistat trei conducători auto, doi în județul Ilfov si unul în București, pentru care aparatele din dotare au indicat indicii privind posibila prezență în organism a unei substanțe psihoactive.

Unul dintre cei doi bărbați, depistați în Ilfov, a fost testat cu aparatul din dotare, după ce în prealabil, autoturismul pe care îl conducea a fost înregistrat de aparatul radar, circulând cu viteza de 151 de km/h pe un tronson de drum, unde limita maximă de viteză este de 80 de km/oră

Cei trei bărbați au fost conduși la spital, pentru prelevarea de probe biologice.

De asemenea, doi conducători auto au fost implicați în două evenimente rutiere, unul în localitatea Jilava din județul Ilfov, iar altul în București.

Cei doi bărbați au fost testați cu aparatele alcooltest, care au indicat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul din județul Ilfov, și valoarea de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul din București.

Ambii conducători auto au fost conduși la spital, pentru prelevarea de probe biologice.

În toate cele cinci cazuri au fost deschise dosare de urmărire penală.

Și pentru alți conducători auto din București, aparatele alcooltest au indicat valori de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în aceste cazuri au fost deschise dosare de urmărire penală.

Doi conducători auto au fost depistați conducând fără permis de conducere, iar alți 2 conducători auto au fost depistați conducând cu permisul suspendat.

De asemenea, la verificarea unei persoane în aplicația e-DAC, polițiștii din Măgurele au constatat faptul că, pe numele bărbatului respectiv, Judecătoria Tulcea a emis la data de 19 martie a.c., un mandat de executarea pedepsei închisorii, bărbatul de 64 de ani, fiind condamnat la 12 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Polițiștii rutieri din Ilfov și polițiștii Brigăzii Rutiere recomandă participanților la trafic, să nu se urce la volan în cazul în care au consumat alcool și/sau substanțe psihoactive, și nici să apese pedala de accelerație, mai mult decât permite legea", se arată în comunicatul IPJ Ilfov.

×
Subiecte în articol: razie IPJ Ilfov şoferi amenzi şoferi
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close