Antena 3 CNN Actualitate Locale El este cel mai longeviv primar din România! Edilul a dezvăluit cum i-a convins pe oameni să-l voteze mai bine de trei decenii

El este cel mai longeviv primar din România! Edilul a dezvăluit cum i-a convins pe oameni să-l voteze mai bine de trei decenii

Unul dintre cei mai longevivi primari din România a împlinit 34 de ani în funcție, iar acum candidează pentru cel de-al nouălea mandat în fruntea localității.

El este cel mai longeviv primar din România! Edilul a dezvăluit cum i-a convins pe oameni să-l voteze mai bine de trei decenii
Sursa foto: Alin Ion
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2024   •   13:36

Emil Cătănoiu ocupă de 34 de ani funcția de primar al comunei Căpreni, din județul Gorj, chiar de la Revoluție, iar acum candidează pentru cel de-al nouălea mandat în fruntea localității, scrie Adevărul.

”Am participat recent la o întrunire a Asociației Comunelor din România și am constatat acolo că sunt singurul primar din țară cu opt mandate plus încă doi ani, din 1990 și până în 1992, când s-au organizat alegeri“, a spus Emil Cătănoiu.

După 34 de ani de când se află în fruntea comunei Căpreni, Emil Cătănoiu a ajuns să-i cunoască pe toți cei aproximativ 2.000 de locuitori după nume. „Acum îmi este mai greu cu numele acestea de copii care sunt inspirate din alte țări“, a menționat edilul.

Emil Cătănoiu își amintește care a fost prima investiție realizată în localitate: „În prima fază nu au prea fost fonduri pentru investiții. Primul proiect a fost depus în anul 1993 și a constat în introducerea rețelei de gaze în localitate, mai ales că de pe teritoriul comunei noastre se extrag gaze, însă noi nu beneficiam atunci de ele. În anul 1994 a început lucrarea“.

A urmat înființarea Centrului de sănătate, la care localnicii din Căpreni și din alte comune apelează când au probleme de sănătate:

”Tot în anul 1993 am auzit prima dată de centru de sănătate. La noi în localitate funcționa o secție a Spitalului Târgu Cărbunești și am obținut autorizațiile pentru a înființa un Centru de sănătate, care deservește acum cetățenii și din comunele învecinate“, a adăugat cel mai vechi primar din România.

Localitatea s-a depopulat. În anul 1987, când a venit în funcția de viceprimar, în Căpreni trăiau 2.750 de persoane, iar acum mai sunt puțin peste 2.100.

×
Subiecte în articol: cel mai longeviv primar Căpreni Gorj
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close