Antena 3 CNN Actualitate Locale Locuitorii din Corbeanca, protest fără precedent în Ilfov, pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor

Locuitorii din Corbeanca, protest fără precedent în Ilfov, pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor

Într-un marș antipoluare fără precedent pentru comunitățile din Ilfov, sute de locuitori din Corbeanca, de toate vârstele, de la mic la mare, au protestat sâmbătă, 23 martie, alături de vecini din Balotești, Mogoșoaia și Buftea, cerând autorităților naționale, județene și locale măsuri imediate pentru îmbunătățirea calității aerului.

Locuitorii din Corbeanca, protest fără precedent în Ilfov, pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2024   •   22:12

În ultimele săptămâni, în Corbeanca și împrejurimi, arderile ilegale de deșeuri au făcut ca aerul să devină irespirabil, fapt dovedit și de senzorii de monitorizare.

Lipsa de implicare a autorităților de la toate nivelurile a scos oamenii în stradă. Într-o acțiune ce s-a desfășurat pe trei kilometri și a durat trei ore, participanții au scandat “Vrem aer curat”, “Fără poluare”, “Păduri pentru oameni”, “Vrem Centura Verde” sau “Ilfov curat”.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini de la protest.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Protestul a fost organizat de Asociația Activ Corbeanca (www.activcorbeanca.ro) și susținut de către Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde (www.centuraverde.ro).

Platforma susține, îndeamnă și invită comunitățile din Ilfov și din țară să se organizeze, să se unească și să își revendice dreptul la aer curat și la mediu sănătos, așa cum este el, de altfel, și stipulat în Constituția României.

Acest marș a fost primul dintr-o serie ce vor fi organizate în Ilfov, în capitală și oriunde în țară unde este necesar, atât timp cât va fi nevoie.

De asemenea,

calitatea aerului și crearea de centuri verzi nu pot lipsi din programul și

prioritățile niciunui partid serios și al niciunui candidat serios la alegerile ce se apropie și, în

același timp, nu pot lipsi din evaluarea personală pe care și-o face fiecare alegător responsabil.

Centura Verde București-Ilfov este un proiect de sănătate publică cu o puternică componentă socială și antipoluare, cât și de mitigare a efectelor schimbărilor climatice, parte a unei soluții sistemice ce presupune și o semnificativă componentă de mediu.

×
Subiecte în articol: protest Corbeanca Ilfov
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close