Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi copii din Galaţi, filmaţi când se distrează cu un obuz neexplodat

Doi copii din Galaţi, filmaţi când se distrează cu un obuz neexplodat

Doi copii din Galaţi au fost la un pas de moarte după ce au ales să se joace cu un obuz neexplodat din timpul celui De-Al Doilea Război Mondial. Fără să realizeze pericolul la care se expun, cei doi copii s-au filmat cu proiectilul în braţe.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2024   •   08:20

Din fericire, aceştia au fost observaţi la timp de un adult care a alertat autorităţile.

"Uite ce am găsit. Zici că e glonț… e de fier”, se aude pe filmare.

"Echipajul de pirotehniștii din cadrul ISU Galați a fost solicitat sa intervină în satul Movileni, comuna Șendreni, pentru a ridica în vederea distrugerii, un proiectil de calibrul 100 mm.

Proiectilul exploziv provine din Al Doilea Război Mondial, avea focos (=sistemul de inițiere) și prezenta pericol exploziv. Cu toate că în social media circula informațiile cu cei doi copii, echipajul nostru a preluat proiectilul de la echipajul de poliție, apelantul fiind un bărbat care a plecat după ce a predat proiectilul echipajului de poliție din Sendreni”, a transmis ISU Galați. 

Proiectilul este al doilea descoperit în utlima perioadă în Galaţi. În urmă cu o saptămână, o sută de elevi şi profesori au fost evacuaţi de la o şcoala, după ce un copil a găsit pe malul râului Prut un obuz şi l-a dus în clasă.

×
Subiecte în articol: obuz Galați copii
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close