Antena 3 CNN Actualitate Locale Membrii clanului Cârpaci s-au certat ca la ușa cortului cu primarul Dominic Fritz, după ce le-a fost demolată, cu buldozerele, poarta din beton și fier, la Timișoara

Membrii clanului Cârpaci s-au certat ca la ușa cortului cu primarul Dominic Fritz, după ce le-a fost demolată, cu buldozerele, poarta din beton și fier, la Timișoara

O demolare efectuată de primărie agită apele la Timișoara. Primarul Dominic Fritz a supervizat distrugerea, cu buldozerele, a unei porți care bloca accesul pe o stradă din municipiu.

de Andreea Borboros    |    22 Apr 2024   •   11:34

Construcția aparține unui cunoscut și temut clan de romi din Timișoara, clanul Cârpaci.

Luni dimineață, membrii clanului au încercat, fără succes, să oprească demolarea.

Un bărbat cu părul cărunt a agitat niște hârtii în fața edilului, susținând că distrugerea proprietății sale este ilegală.

"Este proprietatea mea. Acum ai venit tu, după 70 de ani, să scoți drumul (în domeniul public, n.r.) care era închis înainte de Ceaușescu? Păi unde suntem noi acum? Ne facem dreptate singuri?", s-a lamentat acest bărbat în vârstă în fața primarului.

"Proprietatea dumneavoastră se termină aici. Dacă dumneavoastră ați cumpărat de la cineva un drum public, îmi pare rău, dar ați luat țeapă", i-a replicat primarul.

Poliția locală a supravegheat ca demolarea să nu se transforme în bătaie

"Demolarea a început deja aici, în buricul orașului de pe Bega.

Au ajuns în locație mai multe utilaje menite să pună la pământ construcția ilegală a clanului Cârpaci.

Utilajele aduse la ordinul primăriei au dislocat poarta care obstrucționa accesul pe o stradă și aceeași soartă va fi împărtășită și de alte construcții despre care vă spuneam sunt ridicate în mod ilegal.

Aceste operațiuni de demolare au loc pe strada Cezar.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat anterior că a reușit să obțină aprobarea demolării acestor construcții ilegale, astfel încât strada să poată fi folosită de toți cetățenii orașului, iar oamenii să-și recapete accesul la instituțiile publice din zonă.

De mulți ani, pe această stradă au fost ridicate tot felul de construcții cu ornamente kitsch, precum poarta clanului Cârpaci.

În galeria foto următoare, imagini de la demolarea de luni dimineață, din Timișoara:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În apropiere se află două garaje care aparțin Prefecturii. Însăși conducerea acestei din urmă instituții s-a plâns că i s-a îngreunat accesul la garaje.

În plus, au izbucnit deseori conflicte între membrii clanului Cârpaci și angajații primăriilor, în contextul în care nici aceștia din urmă nu aveau acces pe această stradă.

În timpul demolării, a avut loc o discuție cu scântei: proprietarii construcțiilor ilegale au ieșit să-l înfrunte pe primarul Dominic Fritz.

Ei l-au amenințat pe primar atât cu acționarea în justiție, cât și cu violența, însă prezența unor echipaje de la Poliția Locală a mai temperat zelul războinic al clanului Cârpaci, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Andreea Borboros.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close