Antena 3 CNN Actualitate Locale ”Case de vânzare la doar 2.000 de lei”. Un fake news blochează activitatea unei primării din județul Sibiu

”Case de vânzare la doar 2.000 de lei”. Un fake news blochează activitatea unei primării din județul Sibiu

Funcționarii primăriei dintr-o comună din județul Sibiu nu pot lucra din cauza numărului foarte mare de telefoane pe care le primesc de câteva zile. Un mesaj postat în mediul online promite celor care se mută în localitate case la doar 2.000 de lei și în acest fel activitatea primăriei este blocată.

de Andrei Naiţă    |    01 Mai 2024   •   08:02

Știrea falsă cum că în Gherdeal, comuna Bruiu din județul Sibiu se vând case cu doar 2.000 de lei s-a transformat într-o insterie națională, spune prrimarul acestei localități.

Zilnic, oamenii sună la primărie să ceară informații suplimentare despre așa-zisele case ieftine și astfel află că, în realitate, casele din Gherdeal costă 60.000 de euro sau chiar mai mult.

Primarul spune că au fost situații când s-au trezit în localitate cu oameni veniți de la sute de km distanță cu bagajele făcute pentru a-și cumpăra o casă în micul sat transilvănean.

S-a ajuns la această situație de la o știre care apare constant pe rețelele de socializare în care se arată că primăria scoate la vânzare case părăsite la prețuri care variază între 2.000 și 3.000 de lei,

Deși edilul a explicat foarte clar că este vorba despre o știre falsă, oameni din toată țara continuă să sune insistent la primărie și chiar îi acuză pe funcționari că le ascund adevărul.

Primarul a și postat o dezmințire pe site-ul primăriei, sperând că în acest fel va pune capăt valului de dezinformare.

”În urma informațiilor apărute în mediul public și pe diferite rețele de socializare, Primăria Comunei Bruiu dorește să vă informeze că în satul Gherdeal precum și în celelalte sate aparținătoare, nu există imobile de vânzare la prețuri modice (2000 – 3000 lei).

Primăria Comunei Bruiu nu deține în proprietate imobile (case) care urmează a fi vândute. Proprietățile aflate pe raza comunei sunt proprietatea persoanelor fizice (sași sau români) iar pentru ultimele imobile scoase la vânzare au fost solicitate prețuri de minimum 20.000 euro.

Primăria Comunei Bruiu nu deține informații despre imobile aflate la vânzare în raza sa teritorială”, se arată în informarea Primăriei Bruiu.

În prezent, peste 90% dintre casele din Gherdeal au proprietar. Multe dintre acestea au fost cumpărate de bucureșteni, iar acum se află în proces de renovare.

În localitate mai există vreo patru case părăsite, însă primăria nu mai știe nimic despre proprietarii acestor imobile și evident acestea nu pot fin înstrăinate atâta vreme cât nu se clarifică situația di punct de vedere juridic.

×
Subiecte în articol: fake news primarie Sibiu
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close