Antena 3 CNN Actualitate Locale Atac cu săbii şi macete, în Constanţa, după o petrecere de Florii. Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital | Doi atacatori, reţinuţi

Atac cu săbii şi macete, în Constanţa, după o petrecere de Florii. Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital | Doi atacatori, reţinuţi

Scandal cu săbii şi macete într-un cartier din Constanţa. Mai mulţe persoane s-au bătut după o petrecere de Florii, iar un bărbat a ajuns în stare gravă la spital.

de Cătălina Buzoianu    |    29 Apr 2024   •   14:20

Update 14:08. Doi atacatori de la bătaia cu săbii şi macete din Constanţa au fost reţinuţi

Doi dintre atacatorii de bătaia cu săbii şi macete din Constanţa au fost reţinuţi de poliţie şi vor fi duşi în faţa judecătorilor cu mandat de arestare preventivă. Aceştia au fost căutaţi mai multe ore după scandalul care a început la o petrecere de Florii, unde s-a consumat mult alcool. Unul dintre agresori a fost rănit şi împreună cu prietenii săi a reuşit să fugă cu o maşină de la locul incidentului.

Poliţiştii i-au oprit însă pe drumul spre Medgidia, iar când l-au testat pe şofer, au constatat că ar fi consumat cocaină.

Incidentul s-a petrecut în cartierul Henri Coandă din Constanţa. Şase persoane, trei bărbaţi şi trei femei s-au luat la ceartă şi se pare că de vină a fost şi consumul de alcool.

La un moment dat, unul dintre bărbaţi a fost agresat în zona gâtului cu un obiect tăietor-înţepător. Alt bărbat a fost şi el ameninţat cu acelaşi obiect.

Ulterior, cei doi bărbaţi au reuşit să plece de la locul faptei cu un autoturism şi au fost identificaţi la un spital din Medgidia.

De asemenea, a fost găsită şi maşina pe care cei doi au folosit-o pentru a se deplasa, maşină care prezenta destul de multe avarii, motiv pentru care poliţiştii l-au testat pe cel care a condus-o şi au constatat că cel mai probabil consumase substanţe psihoactive. I-au fost prelevate probe biologice pentru a se stbili cu exactitate dacă şoferul era drogat sau nu sau dacă era băut.

Toate cele şase persoane au fost audiate de către poliţişti, iar în cauză a fost deschis şi un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea liniştii şi ordinii publice, încăierare şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

"La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un imobil de pe aleea Zmeurei, are loc un conflict între mai multe persoane. 

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat șase persoane, trei bărbați și trei femei.

În urma cercetărilor efectuate,  a rezultat că alți doi bărbați părăsiseră locul faptei, cu un autoturism, îndreptându-se spre municipiul Medgidia. 

Din investigațiile efectuate a rezultat că, între persoanele aflate în imobil, ar fi avut loc un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, în cursul căruia unul dintre bărbați ar fi fost agresat fizic, fiindu-i provocată o leziune superficială în zona gâtului, cu un obiect tăietor înțepător.

De asemenea, un alt bărbat ar fi fost amenințat cu un obiect tăietor-înțepător.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Medgidia, cei doi bărbați care ar fi părăsit locul faptei au fost identificați, la scurt timp, la spitalul din Medgidia. 

Cu această ocazie, s-a constatat că autoturismul cu care aceștia s-ar fi deplasat prezintă distrugeri.

În urma testării șoferului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Toate persoanele implicate se află, în prezent, în custodia poliției.

În cauză au fost întocmite formulare de evaluare a riscului, în urma cărora nu a reieșit risc iminent. 

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetările în cauză continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii evenimentului și luării măsurilor legale ce se impun", a transmis IPJ Constanţa.

×
Subiecte în articol: atac sabii macete Constanța
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close