Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, primele mesaje după atacul Iranului asupra Israelului: "Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian”

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, primele mesaje după atacul Iranului asupra Israelului: "Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian”

Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au transmis poziția României, după atacul Iranului asupra Israelului.

de Ştefan Petrică    |    14 Apr 2024   •   08:23

 În ambele mesaje, Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu au transmis solidaritatea României pentru Israel și condamnă atacul Iranului.

Președintele Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de X poziția României în ceea ce privește atacul Iranului asupra Israelului de sâmbătă noapte. 

"România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escalade regionale ulterioare”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X.

Și premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe platforma X

"Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în fața atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac și susținem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetățenilor sǎi”.

Iranul a lansat sâmbătă-noapte un atac masiv asupra Israelului, cu sute de drone și rachete. Imediat, spațiul aerian a fost închis în regiune și zeci de avioane israeliene au fost ridicate de la sol. În întreaga țară au răsunat sirenele, anunțând pericolul.

Mare parte din drone și rachete au fost oprite de sistemul de apărare, dar unele au ajuns și la sol și au avut loc explozii violente. 

Președintele Joe Biden a asigurat Israelul de sprijinul său, iar forțele americane din Orientul Mijlociu au doborât o parte dintre proiectilele, care au fost lansate de Iran. "Statele Unite să stea deoparte", a avertizat vehement Teheranul.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, spune că România condamnă atacul Iranului

"România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia. Israelul are dreptul de a-și asigura securitatea sa. Facem apel la evitarea escaladării situației de securitate regională deja extrem de dificilă”, scrie Nicolae Ciucă pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Israel
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close