Procurorii susţin că Scripcaru controla toate contractele încheiate cu Primăria Braşov, pe care le atribuia firmelor care făceau parte din grupul său de interese.
Din interceptările de la dosar reiese că angajaţii CET Brasov erau mustraţi de Scripcaru, dacă nu voiau să facă afaceri cu societăţie indicate de acesta.
Procurorii au descoperit că în perioada 2010-2011, la intervenţia primarului George Scripcaru, Centrala Electrică de Termoficare din Braşov şi-a pus gratuit la dispoziţia unei firme private resursele şi a încheiat contracte pe 15 ani cu aceasta prin care se angaja să cumpere electricitate.
A doua societate de stat devalizată, TETKRON, a fost creată special pentru a favoriza şi intermedia afacerile firmei private favorizată de Scripcaru. Director a fost pusă o persoană apropiată primarului, o fostă directoare economică al CET-ului, iar compania a preluat serviciul de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în Braşov.
Dar întrucât nu dispunea de fonduri şi nici de o reţea de distribuţie, i-au fost vândute, mult subevaluat, chiar utilajele de la CET. Un control al Curţii de Conturi a stabilit că bunurile au fost vândute cu peste 1,2 milioane de lei, sub valoarea reală.
Anchetatorii spun că George Scripcaru a dat dispoziţie ca o parte din banii obţinuţi să fie folosiţi pentru cumpărarea de materiale electorale, în campania pentru alegerile locale din anul 2012.
Apoi, pentru a-şi acoperi faptele, edilul a cerut ca trei angajaţi, indicaţi de el, să fie traşi la răspundere de Consiliul de Administraţie al SC Tetkron pentru decontări ilegale.
Procurorii spun că, în total, prejudiciul adus Braşovului de George Scripcaru atinge un milion de euro. Banii ar fi ajuns în buzunarele oamenilor de afaceri care administrau respectivele societăţi comerciale.