Unul dintre cei zece răniţi care au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma furtunii din cursul serii de marţi este în stare gravă, având traumatism cerebral şi de coloană vertebrală, a declarat doctorul Adrian Malacu, de la UPU SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.
,,În urma căderilor de copaci, la noi, la Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU) a Spitalului Judeţean Galaţi, s-au prezentat zece persoane cu politraumatisme. Într-un caz leziunile erau de cod roşu, cu traumatism cerebral şi de coloană vertebrală. Ceilalţi pacienţi se află la cod galben, cu traumatisme craniene uşoare, traumatisme de coloană vertebrală şi traumatisme la nivelul picioarelor. Sunt opt bărbaţi şi două femei', a spus Adrian Malacu.
El a precizat că victimele sunt în curs de investigare iar medicii spun că aproape toate sunt în afară de orice pericol, excepţie făcând bărbatul adus cu cod roşu, care este în stare gravă.
Potrivit unui bilanţ provizoriu transmis de Biroul de presă al Primăriei Galaţi, în urma furtunii care a avut loc marţi seară (15 minute vântul a bătut cu putere atingând la rafală 70-90 km/h) s-au constatat peste 130 de copaci căzuţi, cinci străzi blocate, zece victime (niciun deces), cinci maşini avariate, o casă avariată şi mai multe garduri, un stâlp pentru troleibuz căzut, firul de contact pentru tramvaie rupt în trei locuri.
Pentru a interveni cât mai repede acolo unde este necesar, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are în teren şase echipe, Serviciul Public Ecosal - şapte echipe, Gospodărire Urbană - trei echipe, Societatea Apă-Canal - o echipă, Poliţia Locală - 13 echipe, Poliţia Rutieră - patru echipe, Direcţia de Ordine Publică - 18 echipe. De asemenea, voluntari ai UVSAR Galaţi sunt prezenţi pe străzile oraşului oferind ajutor.
Poliţia Locală stabileşte priorităţile în privinţa degajării străzilor principale care sunt blocate sau parţial blocate, dar şi a celor din interiorul cartierelor.