Antena 3 CNN Actualitate Floarea rară găsită de doi soți în munții din România. Amenda usturătoare pe care o primești dacă o rupi

Floarea rară găsită de doi soți în munții din România. Amenda usturătoare pe care o primești dacă o rupi

O floare rară a fost găsită de doi soți, în munții din România. Dacă este ruptă, această plantă vine la pachet cu o amendă usturătoare.

Floarea rară găsită de doi soți în munții din România. Amenda usturătoare pe care o primești dacă o rupi
Sursa foto: Facebook | Claudiu Fiu
de Ioana Mircea    |    13 Apr 2024   •   17:53

Claudiu Fiu, un pasionat al naturii, a făcut o descoperire remarcabilă în munții din județul Gorj, în zona Lacul Valea Mare-Piatra Cloșanilor. El a găsit o floare rară, denumită "iedera albă daphne belgium", cunoscută pentru parfumul său puternic și pentru statutul său de specie protejată de lege.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu iedera albă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Se cheamă «iedera albă daphne belgium». Când am ajuns acolo, soția mi-a spus că simte un parfum puternic de flori. Știam că este și zonă cu narcise, iar liliacul nu a înflorit.

Am descoperit această plantă pe o fațetă a muntelui. Este la același nivel cu floarea de colț. Se știa că există în zona Sinaia, Vatra Dornei și alte regiuni de munte din țară, dar nu se știa că există și în munții din județul Gorj. Zona respectivă trebuie monitorizată și trebuie promovată", a declarat Claudiu Fiu, cel care a descoperit floarea împreună cu soția sa.

Iedera albă se află pe lista speciilor pe cale de dispariție, fiind declarată monument al naturii și pusă sub protecția legii datorită rarității sale. În cazul în care cineva rupe această floare amenda este usturătoare, 5.000 de lei, potrivit buceginatura2000.com.

×
Subiecte în articol: floare rara munti amenda munti
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close