Elena Udrea va putea fi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă. Anunţul privind decizia finală a venit la o oră şi jumătate de deliberări ale comisiei de numărare a voturilor.
Potrivit procesului verbal prezentat în plenul Camerei, în cazul cererii de reţinere a deputatului Elena Udrea şi-au exprimat votul 242 de deputaţi, din care 123 s-au pronunţat pentru reţinere şi 119 împotrivă.
În cazul solicitării DNA de arestare a deputatului Elena Udrea şi-au exprimat opţiunea 220 de deputaţi, din care 115 voturi "pentru" arestarea prevenitivă şi 105 "împotrivă". Pentru încuviinţarea solicitării erau necesare 122 de voturi.
Mai bine de o oră, membrii comisiei de numărare a voturilor privind solicitarea DNA de reţinere şi cea de arestare a Elenei Udrea au discutat, fără să fi ajuns la o concluzie, în condiţiile în care au fost constatate vicii de procedură.
UPDATE 18.20 - Voturi pentru reţinere: 123, după o oră de numărători.
UPDATE 18.15 - Cererea de arestare a fost respinsă de deputaţi.
UPDATE 18.00 - Oficialii au început să renumere voturile privind cererile de reţinere şi arestare a Elenei Udrea. Asta după ce, anterior, se anunţase că senatorii au respins cererea de reţinere.
UPDATE 17.25 - După renumărarea voturilor, s-a ajuns la concluzia că senatorii au respins reţinerea Elenei Udrea.
UPDATE 17.15 - Haos în Parlament. Voturile pentru reţinerea Elenei Udrea se renumără din cauza unei erori la votare. Există parlamentari care au băgat 4 bile într-o singură urnă.
Deputaţii vor vota cererile DNA referitoare la urmărirea penală, reţinerea şi arestarea Elenei Udrea.
DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.
Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat. De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare - cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.
Citiţi şi: Elena Udrea, alegere vestimentară ciudată. Cum a venit îmbrăcată la Parlament