"Dvs sunteţi aici că v-am chemat eu sau că am plătit posturile de televiziune? Nu, sunteţi aici pentru că pentru raiting. Dacă acum, când sunt simplu deputat, emisiunile mă invită, gândiţi-vă cum era când eram ministru. Orice om care merge la televizor îşi pregăteşte prezenţa, asta se întâmplă cu domnul Ponta, cu domnul Iohannis, cu toată lumea. Deci, faptul că îmi pregăteam prezenţa la o emisiune, şi mergeam unde credeam că pot să spun ce vreau, nu mi se pare un subiect de dosar penal. Dar punem picanterii în dosar, în aşa fel încât să acoperim că nu există probe, vorbim de mailurile de pregătire ale emisiunilor în care mergeam ca ministru, pentru că nu există probe împotriva mea decât declaraţiile unor inculpaţi", a spus Udrea, marţi, întrebată despre dezvăluirile făcute luni seara la Antena 3.
Dacă realizatorul nu se conforma, se anula invitaţia, a mai spus fostul ministru.
"Dar şi azi întreb: cine e în studio, ce subiecte discutăm? Dacă sunt anumite subiecte pe care nu vreau să le discut, fie se renunţă la subiect, fie nu mă prezint, dar aşa face oricine. Prezenţa la o emisiune depinde de ce vrei să transmiţi în momentul acela. Dacă sunt subiecte pe care nu mă interesează să le discut, nu mă duc. Şi prezenţa la emisiunea domnului Gâdea, când am scos celebrul bileţel, a fost negociată înainte, nu m-am dus într-o emisiune în care aveam ceva de spus, ca domnul Gâdea să mă întrebe altceva", a replicat Udrea.
Udrea nu a negat nici faptul că partidul plătea aşa-numiţii postaci pentru a face propagandă politică pe internet. Referitor la postacii despre care a vorbit Tolontan, pe care fostul ministru i-ar fi plătit să posteze mesaje antisemite, fosta blondă de la Cotroceni a răspuns:
"Eu am citit ce a spus domnul Tolontan, nu asta a spus. A avea gherilă digitală este o tehnică de campanie pe care toate partidele o folosesc de când cu internetul. Aceştia sunt celebrii postaci. Adică, oameni care au ca menire să corecteze anumite informaţii în comentariile pe care le pun în spatele articolelor de internet. Iarăşi, este o tehnică folosită de toate partidele. Conţinutul mesajelor ţine de ce gândesc cei care scriu acolo, nu ţine de partid sau de şeful partidului. A pune astfel de mailuri în dosar nu are nicio legătură cu cauza penală. Eu nu am stat în arest pentru acele mailuri. Deci de ce au fost puse aceste mailuri în dosar? Vreau să văd şi eu gherila digitală a PSD-ului sau a domnului Iohannis sau a domnului Ponta. Ce mesaj a transmis în campanie? Deci, este un mod de a distrage atenţia de la lipsa probelor, pentru care eu am făcut sesizări, şi la CSM, şi am făcut şi plângere penală pentru modul în care se conduc anchetele în ceea ce mă priveşte. Nu avem fapte pe care să le cercetăm, să vedem cine a săvârşit, avem persoane, Elena Udrea, împotriva căreia căutăm tot ce se poate acuzator. Nu aşa se face o anchetă".
Întrebată despre celebra geantă Hermes care ar fi costat 100.000 de euro, fostul ministru a răspuns:
"Fără nicio legătură cu cauza penală, acest subiect este doar pentru a crea circ şi cancan. Nu, nu există această geantă", susţine Elena Udrea.
Tudor Breazu se ocupa şi de echipa de postaci ai Elenei Udrea. Tinerii operau chiar din sediul PDL, primeau bani pentru comentariile postate la articolele defavorabile, iar echipa a gestionat chiar mai multe campanii de denigrare la adresa adversarilor politici.
Textele erau de multe ori homofobe şi antisemite, iar postacii lui Udrea nu aveau limite. Mai mult, Elena Udrea avea 4-5 softuri de monitorizare media, ştia tot ce se scrie despre ea. O parte dintre softuri erau plătite din bani publici, iar altele chiar din banii de şpagă pe care Udrea i-ar fi primit.
Sinteza zilei: E-mailuri incendiare. Ce se întâmpla când apărea o ştire negativă la adresa Elenei Udrea
Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza zilei, cum erau aranjate apariţiile Elenei Udrea în emisiuni la posturi de televiziune preferate, precum PRO TV, Realitatea Tv şi B1, în condiţii agreate de fostul ministru.
Sinteza zilei: E-mailuri incendiare. Ce se întâmpla când apărea o ştire negativă la adresa Elenei Udrea
Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza zilei, cum erau aranjate apariţiile Elenei Udrea în emisiuni la posturi de televiziune preferate, precum PRO TV, Realitatea Tv şi B1, în condiţii agreate de fostul ministru.