Antena 3 CNN Actualitate Educație Klaus Iohannis: "Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni"

Klaus Iohannis: "Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni"

Toți elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat președintele Klaus Iohannis miercuri seară, după ședință cu responsabilii implicați în gestionarea pandemiei.

Klaus Iohannis: "Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    20 Oct 2021   •   19:29

"Este evident că şcolile sunt puternic afectate şi prin elevii infectaţi, dar şi prin profesorii care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni, ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis azi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci şi pentru gimnaziu şi liceu pentru 2 săptămâni.", a declarat Klaus Iohannis. 

Anterior ședinței de la Cotroceni, ministrul Sorin Cîmpleanu se arătase deschis pentru toate variantele ca să se evite şcoala on-line.

"Toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm", a precizat ministrul Cîmpeanu.

Dacă vor fi suspendate și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, "susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă", afirmă ministrul interimar al Educației.

Cifrele pandemiei în școlile din România

Un număr de 16.168 de preşcolari şi elevi şi 5.590 angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu COVID-19, a anunțat miercuri Ministerul Educaţiei.

  • Preşcolari/elevi confirmaţi COVID-19: 16.168;
  • Angajaţi din învăţământ confirmaţi COVID-19: 5.590 de persoane;
  • Unităţi cu activitatea faţă în faţă suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unităţii şi aprobare ISJ/ISMB): 563;
  • Unităţi de învăţământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puţin 50% din nr. de clase suspendate): 123;
  • Unităţi de învăţământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 202;
  • Unităţi de învăţământ cu activitatea faţă în faţă, dar care au cel puţin o clasă/grupă în sistem online: 3.958;
  • Număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză: 587.434 (aproximativ 20% din numărul total de elevi şi preşcolari din sistemul de învăţământ).

 

 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close