Antena 3 CNN Actualitate Educație O profesoară din București, care a adus mai mulți elevi în atenția celor de la NASA, nominalizată în Liga Profesorilor Excepționali

O profesoară din București, care a adus mai mulți elevi în atenția celor de la NASA, nominalizată în Liga Profesorilor Excepționali

Profesoara care a adus elevii din București în atenția celor de la NASA a fost nominalizată în Liga Profesorilor Excepționali. Proiectul derulat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României aduce în prim-plan dascălii care dau valoare educației din România și contribuie la formarea unor noi generații de excelență.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2024   •   10:27

Ioana Stoica, de la Colegiul Tudor Vianu, a coordonat echipele care au obținut premii importante la concursurile internaționale și au pus România pe harta performantelor științifice. 

Profesoara se implică în proiecte coordonate de NASA, ESA sau CERN. Are un masterat în Astrofizică și Fizică atomică și a moleculei, la Facultatea de Fizică, din cadrul Universității București și un doctorat în fizica educațională. Toate acestea în timp ce este profesoara de fizică de la Colegiul Național "Tudor Vianu".

”În explorarea spaţiului, fizica este foarte importantă, deoarece fizica cu asta se ocupă, cu descoperirea universului, şi până la urmă, spaţiul ăsta este universul nedescoperit de noi încă”, spune Mihai Priboi, elev la Colegiul Național "Tudor Vianu", pentru Antena 3 CNN.

De peste 30 de ani, Ioana Stoica participă împreună cu elevii la cele mai importante competiții naționale și internaționale.

”în fiecare an participăm, am obţinut premii neîntrerupt din 2011 şi până acum şi este pentru a doua oară când elevii școlii noastre câştigă Grand Prix-ul, l-am mai câștigat în 2012. Sunt două școli în toată lumea care au câștigat Grand Prix-ul de 2 ori”, mărturisește Ioana Stoica, profesoară de fizică la Colegiul Național "Tudor Vianu".

Recent, o echipă de 12 elevi de la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" a obținut Marele Premiu la Concursul Internațional "National Space Society" – NASA Space Settlement Contest.

”Pe noi ne coordonează doamna profesoară de fizică, d-na Ioana Stoica şi echipa noastră este una mixtă. Și elevi de a 12-a şi de a 11-a şi cumva dânsa ne-a ajutat să ne cunoaștem unii cu alții şi să formăm această echipă”, a dezvăluit Maria Neagoe, elevă la Colegiul Național "Tudor Vianu".

Oamenii de știință de la NASA apreciază seriozitatea elevilor de la Vianu, despre care spun că sunt foarte bine pregătiţi.

Profesoara Ioana Stoica a fost înscrisă acum în campania națională "Liga Profesorilor Excepționali", desfășurată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close