Potrivit declarației unui martor cu identitate protejată cuprinsă în rechizitoriul DNA Ploiești prin care cei doi au fost trimiși în judecată, după ce a devenit primar, Bădescu l-ar fi contactat pe Sebastian Ghiță căruia i-a solicitat ca, în schimbul încheierii unor contracte de prestări servicii între Primăria Ploiești și societățile administrate în fapt de parlamentar, să îi remită dreptul de proprietate al unui imobil situat în cartierul Albert al orașului.
"Bădescu Iulian chiar s-a exprimat în cercul său de cunoscuți atât din segmentul politic, cât și din cel privat că 'eu, primar al Ploieștiului, nu merit și eu o casă în cartierul Albert?'. Cei doi au încheiat în formă autentică o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare între SC Asesoft International SA și SC Bipress SRL, contra sumei de peste un milion de lei pe care Bădescu Iulian nu a plătit-o niciodată. (...) Totodată, în schimbul acestui imobil oferit drept mită de Sebastian Ghiță, Bădescu Iulian în calitate de primar a acceptat să sponsorizeze anual cu suma de 500.000 euro din fondurile Primăriei Ploiești, echipa de baschet CSU Asesoft", arată martorul în cauză.
În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în cursul anului 2013, Bădescu, în calitate de primar al Ploieștiului și ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiță, a acordat ilegal unui club sportiv susținut de cel din urmă—CSU Asesoft Ploiești—o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unității administrativ teritoriale, cât și un folos necuvenit obținut de asociația respectivă.
Anterior, fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, într-un alt dosar.
Sebastian Ghiță este urmărit penal sub control judiciar în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, deputatul fiind acuzat de sprijinire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.