Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romașcanu, convorbire cu ministrul Culturii şi Media din Croaţia: ”A fost o mare bucurie”

Lucian Romașcanu, convorbire cu ministrul Culturii şi Media din Croaţia: ”A fost o mare bucurie”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a avut aseară o convorbire cu ministrul Culturii şi Media din Republica Croaţia, Nina Obuljen Koržinek.

Lucian Romașcanu, convorbire cu ministrul Culturii şi Media din Croaţia: ”A fost o mare bucurie”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    31 Mar 2023   •   10:09

Oficialul român i-a adresat mulțumiri omologului său, după ce premiul anual al Ministerului croat al Culturii şi Media pentru cea mai bună traducere în limba croată a unei opere literare străine a fost oferit  traducătorului Goran Čolakhodić, pentru romanul ”Solenoid” al scriitorului Mircea Cărtărescu. 

”A fost o mare bucurie nu doar să aflu de acest premiu, ci să și vorbesc și să îi mulțumesc cu acest prilej doamnei ministru. Cred că este important să simțim cu adevărat emoția și semnificația unui asemenea moment.

Principalul liant al unei societăți este și trebuie să rămână Cultura, iar noi suntem datori să ne înclinăm în fața celor care fac posibil acest miracol în țară și în afara ei”, a declarat Lucian Romașcanu

La rândul său, oficialul croat a transmis că încă nu a citit cartea, dar abia așteaptă să o facă și se bucură că o traducere din limba română a primit o astfel de distincție, fiind vorba despre cel mai tânăr laureat al acestui premiu. 

Mircea Cărtărescu este invitat în mod frecvent la târgurile internaționale de carte, acolo unde Ministerul Culturii organizează standul României. În acest context, următoarea colaborare cu scriitorul va fi în perioada 27 - 30 aprilie 2023, la Târgul International de Carte de la Leipzig.

×
Subiecte în articol: ministrul Culturii Lucian Romașcanu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close